«Αν είχε μυαλό, θα έπαιζε στο ΝΒΑ»

Ο Μάικ Τζόουνς επιστρέφει σήμερα στην Θεσσαλονίκη για να ικανοποιήσει ένα απωθημένο 24 χρόνων: Να δει ξανά από κοντά ένα παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην έδρα του. Κάτι που επιχείρησε πολλές φορές κατά το παρελθόν ωστόσο του το απαγόρευε η Ελληνική νομοθεσία με αφορμή μια παλιά του “περιπέτεια” με την Ελληνική δικαιοσύνη (είχε κατηγορηθεί για αγορά, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών). 

Αυτή η “περιπέτεια” ήταν που τον οδήγησε στην έξοδο από τον Άρη (την ομάδα στην οποία πήρε μεταγραφή μετά τον ΠΑΟΚ), και το ελληνικό πρωτάθλημα η εφημερίδα “Goalnews” μίλησε με τον Νίκο Βεζυρτζή, που τον έφερε στην Ελλάδα, που θυμήθηκε ανέκδοτες ιστορίες!

“Ήταν μεγάλο ταλέντο. Αυτός αν είχε λίγο περισσότερο μυαλό θα έπρεπε να έχει παίξει στο NBA“,δήλωσεο Νίκος Βεζυρτζής, ο άνθρωπος που έφερε (ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ) τον Μάικ Τζόουνς για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μια μεταγραφή που λίγο έλειψε να χαλάσει για μια συσκευή βίντεο. “Ήταν η χρονιά στην οποία ο ξένος μας θα μπορούσε να συμμετέχει και στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλαμε να κάνουμε καλή επιλογή και για αυτό ξεψαχνίζαμε την αγορά. Κάποια στιγμή έστειλαν στον Τζόνι Νιούμαν και τον Σάκη Λάιο (σ.σ βοηθός τότε του Νιούμαν), μια βιντεοκασέτα με παιχνίδια από το κολέγιο ενός παίκτη που τον έλεγαν Τζόουνς. Έλα όμως που αυτή η κασέτα δεν έπαιζε σε κανένα από τα τότε συμβατικά βίντεο που είχαμε τότε.

Δεν ξέραμε τι να κάνουμε, σκεφτήκαμε ακόμη και να πάμε σε άλλες λύσεις όμως κάποιος που είχε ένα γνωστό σε μια γνωστή αντιπροσωπεία ηλεκτρικών συσκευών μας πρότεινε να απευθυνθούμε σε αυτούς ως τελευταία επιλογή. Βρήκαμε πράγματι ένα μηχάνημα που έπαιζε την ταινία μας και είδαμε θυμάμαι την κασέτα κάπου σε ένα υπόγειο της αντιπροσωπείας. Ο παίκτης άρεσε στους προπονητές κι έτσι τον φέραμε. Ήταν ταλέντο, είχε εκπληκτικούς μέσους όρους , έκανε εντυπωσιακά παιχνίδια. Του έλειπε η ωριμότητα κι αυτό ήταν ίσως που τον έβαλε σε περιπέτειες στην συνέχεια”, κατέληξε ο Νίκος Βεζυρτζής.