Ανάμνηση η απευθείας πρόκριση!

H Ελλάδα χάνει, απ΄ ότι φαίνεται, την 12η θέση στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ από την Ελβετία, και κατά συνέπεια χάνει και την σίγουρη θέση του πρωταθλητή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό, σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, οφείλεται στην υποβάθμιση του ελληνικού πρωταθλήματος και στο γεγονός ότι πλην του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, οι ελληνικές ομάδες που βγαίνουν στην Ευρώπη, κάνουν τους καρπαζοεισπράκτορες.

Όπως γράφει σήμερα το «Goal», ο κανονισμός αλλάζει για την επόμενη τριετία (2015-2018) κι από το 2015 η παρουσία του πρωταθλητή Ελλάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, δυσκολεύει.

Το ρεπορτάζ του επιβεβαιώνεται από τη Νιόν (αν και το access list Champions και Europa League δεν έχει ακόμα εγκριθεί και τυπικά από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA) και η προτεραιότητα που δίνει ο νέος κανονισμός στην ομάδα που θα κατακτήσει το Εuropa League το 2015, το 2016 και το 2017 έχει άμεση σχέση και δημιουργεί πρόβλημα για την πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας που θα βρίσκεται στη 13η θέση.

Ενώ μέχρι σήμερα ο πρωταθλητής της 13ης ομίλους του Champions League (αρκεί ο κάτοχος του τροπαίου να είχε εξασφαλίσει θέση στους ομίλους από το πρωτάθλημα της χώρας του), από τη σεζόν 2015-16, σύμφωνα πάντα με το σημερινό «Goal», αυτό δεν είναι αρκετό!

Θα πρέπει και ο κάτοχος του Europa League του 2015 να έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους από το δικό του πρωτάθλημα, κάτι που σαν συνδυασμός δεν είναι και το πιο απλό πράγμα, ούτε συμβαίνει κάθε χρόνο!