Έφυγε, αλλά είναι ακόμα εδώ

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παίρνω τηλέφωνο κάθε φορά τον Αγγέλου και μου δίνει ιδέες. Είναι μεγάλη η βοήθεια του, τον παίρνω ότι ώρα θέλω και είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει».

Η ειλικρίνεια του Μίλαν Μίνιτς στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Ίκαρο ήταν αφοπλιστική. Σε όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον μπασκετικό Άρη δεν προκάλεσε καμία απολύτως έκπληξη η αναφορά του Μίνιτς στον προκάτοχο του.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου άφησε τον Άρη στα κρύα του λουτρού και έφυγε αποδεχόμενος την εξαιρετικά δελεαστική πρόταση της Εφές Αναντολού. Και πολύ καλά έπραξε καθώς ως επαγγελματίας προπονητής που είναι (ποτέ δεν αυτοπροβλήθηκε ως Αρειανός κι αυτό ήταν προς τιμήν του) είδε να παρουσιάζεται μπροστά του μια μοναδική ευκαιρία να κοουτσάρει μια ομάδα στην Ευρωλίγκα.

Ο  Άρης  εξακολουθεί (εμμέσως ή ευθέως ) να έχει «ανοικτή γραμμή» μαζί του  και να  ακολουθεί τις  «οδηγίες»   ενός  προπονητή που άφησε την ομάδα στην μέση της σεζόν. Είναι επιλογή της ΚΑΕ Άρης και την υποστηρίζει ξεκάθαρα.

Η έλλειψη ανθρώπων με γνώση στο αντικείμενο (στο ίδιο το μπάσκετ) στην ΚΑΕ Άρης  είναι ένας λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό.  Κάπως έτσι  παρέμεινε στην ομάδα ο πρώην στενός συνεργάτης του Αγγέλου, Παρασκευάς Μουρατίδης. Αυτός ήταν κι ο λόγος που επιλέχθηκε ο Μίλαν Μίνιτς με τον οποίο ο Αγγέλου είχε καλές σχέσεις και οι φήμες λένε πως ο ίδιος τον πρότεινε στον Άρη!

Ας μην ξεχνάμε ότι στην ΚΑΕ Άρης μετά την αποχώρηση του Αγγέλου,  η άποψη που επικράτησε ήταν πώς από την στιγμή που η ομάδα κτίσθηκε το καλοκαίρι από τον συγκεκριμένο τεχνικό έπρεπε να επιλεγεί ένας προπονητής που θα  ακολουθούσε πιστά το αρχικό πλάνο που εκπονήθηκε το καλοκαίρι από τον Αγγέλου ώστε να μην χαθεί χρόνος με αλλαγές φιλοσοφίας που ενδεχομένως να ήταν επιζήμιες (βαθμολογικά) για την ομάδα.  Όπως και έγινε.