Διαμαρτυρία για το χαράτσι στο Καυτανζόγλειο

Το θέμα με το “χαράτσι”, που επέβαλε η διοίκηση του Καυτανζογλείου στους ερασιτέχνες αθλητές, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το βοηθητικό για την προπόνησή τους, που είναι το μοναδικό γήπεδο στίβου σ΄ όλο τον Δήμο Θεσσαλονίκης, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον κόσμο, που συνήθισε να το χρησιμοποιεί.

Η διοίκηση επέβαλε “χαράτσι” 5 ευρώ το μήνα σ΄ όποιον θέλει να γυμναστεί στο βοηθητικό, καθώς και άλλα 5 ευρώ, σ΄ όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει τα βάρη!

Τα χρήματα μπορεί να μην είναι πολλά, άλλωστε στην αρχή, τα ποσά είναι ευτελή, προκειμένου αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις να αντιμετωπίσουν με χλευασμό και απαξίωση, αυτούς που διαμαρτύρονται.

Αυτό το πεντάευρω που ζητά η διοίκηση του ΕΘΝΙΚΟΥ σταδίου από τους πολίτες, είναι απλά το άνοιγμα της Κερκόπορτας για να έρθουν χειρότερα, όπως γίνεται πάντα.

Διαμαρτυρίες υπάρχουν ήδη και στο www.runningnews.gr βρήκαμε μια επώνυμη διαμαρτυρία…

“Σας γράφω από Θεσσαλονίκη. Σήμερα το απόγευμα πήγα για να κάνω την προπόνηση μου στο βοηθητικό στίβο του Καυτατζογλείου για να διαπιστώσω ότι πλέον δεν είναι ελεύθερη η άθληση στις δημόσιες εγκαταστάσεις του σταδίου (8-9:30) αλλά πλέον πρέπει να πληρώνεις συνδρομή 5 ευρώ το μήνα. θεωρώ ότι αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο για μια σειρά από λόγους. πρώτων το στάδιο είναι δημόσιο και δίνει χαρά σε εκατοντάδες ελεύθερους αθλούμενους καθημερινά καθώς είναι ένα μέρος συνάντησης και αναψυχής που μόνο θετική ενέργεια βγάζει.

Δεύτερον δεν έχει γίνει καμία συντήρηση που να δικαιολογεί τη συνδρομή ούτε και κανένας βανδαλισμός ποτέ, τουναντίον όλοι προσέχουν το στίβο και ποτέ δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. ο τάπητας είναι σε κακή κατάσταση αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αυτό έγινε από κακή τοποθέτηση και όχι από τα παπούτσια των αθλουμένων.

Το πιο απαράδεκτο από όλα είναι ότι η διοίκηση του σταδίου διαπίστωσε το ρεύμα που υπάρχει στο τρέξιμο τα τελευταία χρόνια και διέκρινε μια καλή ευκαιρία να βγάλει κανα φράγκο στερώντας τον μοναδικό χώρο στη Θεσσαλονίκη όπου κανείς μπορεί να τρέξει και να αθληθεί σωστά και ακίνδυνα. Τα 5 ευρώ το μήνα ίσως να μην ακούγονται πολλά, αν και για κάποιους είναι, αλλά πλέον ακόμα και τα αυτονόητα φορολογούνται και εμπορευματοποιούνται. Είναι τραγική η κίνηση της διοίκησης του σταδίου και θεωρώ ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να θίξεται και εσείς καθώς δεκάδες δρομείς σήμερα διαμαρτυρήθηκαν για το θέμα. Εχει δυσαρεστηθεί πολύς κόσμος απο αυτή την κίνηση.

Φουτσιτζής Χρήστος”