Ο Χάβι Φουέγο δεν ήρθε Θεσσαλονίκη λόγω… μπαμπά!

Τις προηγούμενες ημέρες στην Ισπανία γράφτηκε πως ο ΠΑΟΚ παρακολουθεί την περίπτωση του 32χρονου αμυντικού μέσου της Βαλένθια, Χάβι Φουέγο. Άγνωστο αν ενδιαφέρει, αλλά η αλήθεια είναι πως παίζει… ρόλο σε μεταγραφή των ασπρόμαυρων.

Κι αυτό διότι τον Φουέγο, τον θέλει η Εσπανιόλ, η οποία αν τον αποκτήσει, τότε θα αφήσει… πιο εύκολα ελεύθερο τον Κάνιας, τον οποίο θέλει ο ΠΑΟΚ. Ο Φουέγο, πάντως, πριν από μερικά χρόνια είχε συμφωνήσει (αρχικά) να έρθει στη Θεσσαλονίκη για μία άλλη ομάδα, τον Άρη!

Το καλοκαίρι του 2010 λοιπόν, ο προπονητής των «κίτρινων» εκείνη την περίοδο, Έκτορ Ραούλ Κούπερ έψαχνε αμυντικό χαφ και είχε καταλήξει στον 26χρονο τότε ποδοσφαιριστή της Ουέλβα. Λόγω οικονομικών προβλημάτων θα έλυνε το συμβόλαιό του, ο Κούπερ είχε μιλήσει με τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού και τότε της Ουέλβα, Βίκτορ Μουνιόθ, ο οποίος εδωσε εξαιρετικές συστάσεις.

Οι επαφές έγιναν, προέκυψε συμφωνία, αλλά λίγο η διστακτικότητα του Άρη, λίγο η επιθυμία του παίκτη να μείνει τελικά στην πατρίδα του, τον κράτησαν στην Ισπανία και τελικά υπέγραψε στη Ράγιο Βαγιεκάνο. Και μετά από εκεί ήρθε η Βαλένθια.

Τα περί Άρη είχε επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Χάβι Φουέγο σε συνέντευξή του πριν από τρία χρόνια στην εφημερίδα «Levante»: «Πάντοτε ήμασταν δεμένοι στην οικογένεια. Πάντοτε άκουγα τον πατέρα μου. Ακόμα και τότε που είχα συμφωνήσει με τον Άρη για να παίξω στην Ελλάδα. Μου είπε ότι θα έπρεπε να μείνω εδώ για να είμαι κοντά στο σπίτι και αυτό έκανα τελικά και βρέθηκα στη Ράγιο».