«Αιχμές» κατά Καρυπίδη στην επιστολή παραίτησης

Με μία μακροσκελή γραπτή δήλωση, που… μοίρασε στα ΜΜΕ, ο πρόεδρος της υπό διάλυση ΠΑΕ Άρης, Λάκης Κλεώπας, εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του από εκκαθαριστής.

Ουσιαστικά αφήνει αιχμές εναντίον του Θόδωρου Καρυπίδη, τον οποίο κατηγορεί ότι δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στον ίδιο και στον άλλο εκκαθαριστή, Αντώνη Σενέμη, εκφράζοντας μάλιστα παράπονα για απαξίωση του έργου του.

Αναλυτικά:

“Κ. Καρυπίδη, πρωτίστως σας γνωρίζω ότι η ανάληψη των καθηκόντων μου ως εκκαθαριστής στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, πείθοντας και συμπαρασύροντας και τον κ. Σενέμη Αντώνη, όπως επίσης αποδεχόμενος και την προεδρία της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ προσωπικά με ό, τι αυτό συνηπάγετο, κυρίως είχε να κάνει με την αγάπη μου προς τον ΑΡΗ και όχι με το αντίτιμο των εξόδων παράστασης κατά την τέλεση των καθηκόντων τόσον εμού, όσο και του ετέρου εκκαθαριστή, 1.000 ευρώ μηνιαίως προς έκαστον.

Με τους προγενέστερους από εσάς που επιχείρησαν τη σωτηρία του ΑΡΗ, παρότι δεν ευδοκίμησε η προσπάθειά τους στον τομέα που αφορούσε την εκκαθάριση, η συνεργασία μας ήταν άψογη. Βέβαια, οφείλω να παραδεχθώ ότι επί ημερών τους, το θέμα της εκκαθάρισης δεν ήταν το μείζον, προηγείτο η άνοδος της ομάδας στην οποία σωστά από την πρώτη στιγμή εστιάσατε το ενδιαφέρον σας και πράγματι σε τόσο στενά περιθώρια χρόνου ομολογουμένως στελεχώσατε, οργανώσατε και αγωνιστικά καταφέρατε την άνοδο στη FOOTBAL LEAGUE για να προχωρήσετε στην ίδρυση της καινούριας ΠΑΕ.

Τότε όμως προέκυψε ως βασική προϋπόθεση η εκκαθάριση, με τις γνωστές αγκυλώσεις και τη γνωστή δημοσιότητα που πήρε το θέμα και που λόγω των προηγουμένων πεπραγμένων σας εκτιμούσα ότι όπου και όταν χρειαζόταν σας στήριζα με δημόσιες τοποθετήσεις μου.

Ομολογώ ότι πέρασαν αρκετοί μήνες προσπαθώντας να εξηγήσω τη σταδιακά αυξανόμενη απαξίωση στο έργο που ανέλαβα μαζί με τον κ. Σενέμη, όμως από τη στιγμή που μου διαφεύγει ο λόγος της συμπεριφοράς σας και για μήνες δεν έχετε χρόνο να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας με μία πολλές φορές ζητηθείσα από μέρους μου συνάντησή μας, η στοιχειώδης εκτίμηση στην προσωπικότητά μου με υποχρεώνει να σας ανακοινώσω την παραίτηση τόσον εμού όσο και του κ. Σενέμη.

Δυστυχώς δεν εκτιμήσατε σωστά τη σοβαρότητα και τις ευθύνες που ανέλαβα, όπως επίσης και το λόγο για τον οποίο τις ανέλαβα. Ελπίζω να γνωρίζετε, όσον αφορά την εκκαθάριση, δύο πράγματα: ή δε χρειάζεται, οπότε είναι περιττή η παραμονή εμού και του κ. Σενέμη ή, εάν είναι απαραίτητη (η εκκαθάριση), πάλι ελπίζω ότι έχετε εναλλακτική λύση. Επομένως, ούτως ή άλλως, η παραμονή μας είναι περιττή. Για αυτούς τους λόγους, όπως δήλωσα και στα ραδιόφωνα της πόλης μας, είναι ανέκκλητη.”

Στυλιανός-Τηλέμαχος Κλεώπας