Με δηλώσεις του ο Μιχάλης Μπουκουβάλας διέψευσε την ανακοίνωση του Ηρακλή τονίζοντας όμως πως θέλει να παραμείνει στην ομάδα, υπό προϋποθέσεις.
Μάλιστα τόνισε πως έκανε υπομονή τόσους μήνες να πληρωθεί και δε γίνεται να του έδιναν χρήματα και να μην τα δεχόταν.
Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:
«Υπήρχε μια συμφωνία, η οποία μέχρι την τελευταία στιγμή δεν τηρήθηκε και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».
Για το περιεχόμενο της συμφωνίας: «Η συμφωνία ήταν να πληρωθώ. Να πάρω 50 χιλιάδες τώρα και τα υπόλοιπα μετά την επιστροφή από την Ολλανδία. Δεν τηρήθηκε γιατί δεν βρέθηκε τρόπος να γίνει αυτό και χθες ήταν η τελευταία ημερομηνία».
Για την ανακοίνωση του Ηρακλή: «Έκανα υπομονή τόσους μήνες για να πληρωθώ και τώρα μου τα έδιναν και δεν τα έπαιρνα; Έχουμε φτάσει 20/7. Αν πιστεύετε ότι κοροϊδεύω κάποιον να μου το πείτε. Δεν τηρήθηκε μια συμφωνία, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, είναι κρίμα για όλους, όμως, αυτή τη στιγμή είμαι ελεύθερος και ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του. Δεν μπορώ να κρίνω τον πρόεδρο ή τη διοίκηση. Δεν έχω να πω κάτι».
Για το αν είναι διατεθειμένος να ξαναμιλήσει με τον Ηρακλή: «Είναι πράγματα που αν το κάνει ο Ηρακλής θα το μάθουμε. Θα μπορούσα να ξανακουβεντιάσω».
Για την ψυχολογική του κατάσταση: «Είναι εδώ και καιρό κουραστικό. Είμαι ο τελευταίος που ήθελα να γίνει έτσι η κατάσταση. Είχαμε μια συμφωνία, κάποια πράγματα έπρεπε να γίνουν, δεν έγιναν και ο καθένας παίρνει το δρόμο του. Αυτή είναι η πραγματικότητα, έστω κι αν είναι σκληρή».
Για τα συναισθήματά του: «Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι κάτι ιδιαίτερο. Κοιτάζω την κάθε μέρα ξεχωριστά. Δεν έχουν αναπτυχθεί συναισθήματα για το τι θα επακολουθήσει. Δεν εισπράττω αχαριστία, έκανα υπομονή, έπραξα όπως αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ηρακλής, αυτό πιστεύω τουλάχιστον».
Για τον Νίκο Παπαδόπουλο: «Ο προπονητής είναι ο μόνος που προσπαθεί και γι’ αυτό υπάρχει ομάδα. Κράτησε όλα τα παιδιά, προσπαθούσε από την πρώτη μέρα να με κρατήσει. Και η κυρία Ευγενία που είναι στα γραφεία έχει ματώσει. Είναι δύο άνθρωποι που παλεύουν για να υπάρχει ομάδα».
Για τον Νίκο Καγιούλη: «Είχα μια συνομιλία, είναι νέος στην ομάδα και κάνει την προσπάθειά του. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, μόνο στο τηλέφωνο έχουμε μιλήσει. Έπρεπε να μπω σε μια διαδικασία που δεν μπορώ. Είναι πράγματα, τα οποία δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Είχαμε μπει σε μια διαδικασία που δεν τραβούσε. Δεν μπορούσε ο Ηρακλής να βρει τρόπο να με πληρώσει».
Για την απόφαση του Χουάντερσον να αποχωρήσει: «Δεν το ήξερα. Τι να πω. Να ευχηθώ η ομάδα να βρει το δρόμο της. Δεν αξίζει να χάνει παίκτες. Έχω εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά και σε αυτούς που προσπαθούν γι’ αυτή. Εύχομαι από την ψυχή μου να πάνε όλα καλά. Εγώ εισέπραξα τέτοια αγάπη από τον κόσμο που θα ήμουν αχάριστος αν έλεγα οτιδήποτε. Προχωράμε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο».