Από 30 Σεπτέμβρη μόνο με κάρτα φιλάθλου στο γήπεδο

Κατατέθηκε η τροπολογία για την Κάρτα Φιλάθλου στο αθλητικό νομοσχέδιο και από τις 30 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμόυ Σταύρος Κοντονής, κανένας φίλαθλος δεν θα μπορεί να μπει στο γήπεδο χωρίς αυτήν.

Στην απαραίτητη -από 30 Σεπτεμβρίου- Κάρτα Φιλάθλου, θα υπάρχει το ονοματεπώνυμο, η φωτογραφία, ο αριθμός Αστυνομικού Δελτίου, το ΑΜΚΑ, και η διεύθυνση του κατόχου.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί εντός των επόμενων ημερών, το οποίο κάνει απαραίτητη τη χρήση της Κάρτας Φιλάθλου από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το κόστος της κάρτας θα είναι 2 ευρώ, ενώ στα παιδιά κάτω των 14 ετών θα είναι απαραίτητη η συνοδεία κηδεμόνα και δεν θα αναγράφεται το ΑΜΚΑ στη δική τους κάρτα.

Έτσι, λοιπόν, το πρωτάθλημα της Super League ξεκιναέι στις 20 Αυγούστου και οι φίλαθλοι έχουν ένα περιθώριο περίπου ενός μήνα -από την έναρξη του πρωταθλήματος- για να προμηθευτούν την Κάρτα Φιλάθλου.

Το μέτρο αυτό του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, έρχεται να για αντιμετωπίσει τα πολλά κρούσματα βίας στα ελληνικά γήπεδα, αλλά είναι δεδομένο ότι πρόκειται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ουκ ολίγα πανό είχαν αναρτηθεί στις εξέδρες αρκετών γηπέδων από τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων, με αρκετούς εξ αυτών να έχουν εκδώσει ανακοινώσεις αλλά να έχουν προβεί και σε πορείες διαμαρτυρίας κατά της κάρτας.

πηγή: sdna.gr