Τι ισχύει με τους ξένους για τον Άρη

Σε αντίθεση με την Super League, στο πρωτάθλημα της Football League υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία ξένων ποδοσφαιριστών, κοινοτικών ή μη. Και είναι κάτι που ενδιαφέρει άμεσα τον Άρη.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος (τουλάχιστον με βάση όσα ίσχυαν πέρσι και που δύσκολα θα αλλάξει φέτος) κάθε αδειοδοτημένη ομάδα είναι υποχρεωμένη στην ενδεκάδα της να έχει το λιγότερο έξι ποδοσφαιριστές με ελληνικά διαβατήρια, δηλαδή που έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στις Εθνικές Ομάδες της χώρας.

Άρα οι υπόλοιπες πέντε θέσεις της ενδεκάδας μπορούν να καλυφθούν από μη Έλληνες. Υπάρχει όμως κι άλλος περιορισμός. Δεν μπορείς να έχεις στην ενδεκάδα περισσότερους από τρεις μη κοινοτικούς παίκτες. Μπορείς ωστόσο να καλύψεις και τις πέντε θέσεις με κοινοτικούς, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός σε ό,τι έχει να κάνει με τον συνολικό αριθμό μη Ελλήνων σε μία ομάδα. Μπορεί να έχει όσους θέλει αρκεί να τηρεί τα παραπάνω.

Για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ, υπάρχουν κι άλλοι περιορισμοί.

Αναλυτικά το άρθρο 22 της προκήρυξης (με την υποσημείωση ότι αφορά στο περσινό πρωτάθλημα κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ισχύσει και στο φετινό) αναφέρει τα εξής:

«Στο Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE θα μετέχουν υποχρεωτικώς για τις αδειοδοτημένες ομάδες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έξι (6) ποδοσφαιριστές που έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στις Εθνικές Ομάδες .

Ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα κάθε αδειοδοτημένης ομάδας: τρεις (3) ποδοσφαιριστές.

Για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ ισχύουν τα κάτωθι:

* Υποχρεωτική συμμετοχή επτά (7) ποδοσφαιριστών σε όλη τη διάρκεια του αγώνα που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες.

* Επιτρέπεται ως ανώτατο όριο στη δύναμη κάθε μη αδειοδοτημένης ΠΑΕ, η ύπαρξη οκτώ (8) ποδοσφαιριστών που ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες (αναλογία αλλοδαπών και κοινοτικών σε συμφωνία με τα οριζόμενα στον ΚΑΠ).

* Οι μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ τίθενται αυτόματα σε καθεστώς επιτήρησης σύμφωνα με τα πρότυπα του FINANCIAL FAIR PLAY της UEFA και της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ».

Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Άρη ανήκουν ένας μη κοινοτικός, ο Νέτο και οι κοινοτικοί Ραούλ Μπράβο, Αντρέου και Ν’ Λουντουλού.