Ο -τελευταίος- χορός του Ζαλόγγου

Μόνο η Καλλονή βγήκε από το γκρουπ του υποβιβασμού στην 33η αγωνιστική και η τελευταία στροφή της Σούπερ Λίγκας, μοιάζει με… χορό του Ζαλόγγου αφού πέντε ομάδες θα παίξουν με τη φωτιά. Μία από αυτές θα υποβιβαστεί απευθείας, μία θα παίξει μπαράζ με τον 3ο της Football League, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα για νέο μπαράζ μεταξύ Απόλλωνα και Βέροιας, αλλά και ανάμεσα σε Πλατανιά και Βέροια!

Ας τα πάρουμε από την αρχή, αφού ούτε ο μεγαλύτερος σεναριογράφος του… Χόλιγουντ δεν θα μπορούσε να σκαρφιστεί ένα τέτοιο δραματικό φινάλε στην Σούπερ Λίγκα. Κάλλιστα οι 4 κυρίες της φωτογραφίας μας, θα μπορούσαν να είναι οι Πλατανιάς, Απόλλων, Βέροια και Ξάνθη. Που είναι ο 5ος της παρέας;

Ο Πανιώνιος πέφτει μόνο με… θαύμα. Γι αυτό. Κρατάει την τύχη στα χέρια του και ακόμη και με τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον Πλατανιά στην Νέα Σμύρνη σώζεται. Ακόμα και σε περίπτωση ήττας από τους Κρητικούς όμως, θα πρέπει να έχουν κερδίσει και οι άλλοι τρεις για να υποβιβαστεί.

Πάντως με ισοπαλία στην Νέα Σμύρνη σώζονται και οι δύο, οπότε… ας μην το πολυσυζητάμε! Έχουμε δει εξάλλου πως βγαίνουν τα αποτελέσματα τις τελευταίες αγωνιστικές στην Σούπερ Λίγκα…

Αν κερδίσουν και οι τρεις (Βέροια, Ξάνθη, Απόλλων) ή έστω οι Βέροια και Ξάνθη θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία, στην οποία ο Πανιώνιος βρίσκεται σε άσχημη θέση (πάντα σε περίπτωση ήττας του από τον Πλατανιά), μιας και στα ματς του με Ξάνθη και Βέροια έχει μαζέψει 4 βαθμούς, έναντι 6 της ομάδας της Ημαθίας και 7 των θρακιωτών. Από την άλλη αν στη Νέα Σμύρνη οι «κυανέρυθροι» με τους Χανιώτες αναδειχθούν ισόπαλοι, θα μείνουν σίγουρα και οι δύο, μιας και ακόμα και να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία και πάλι στους 38, αυτή την φορά με τους Βέροια, Πλατανιά και Ξάνθη, τότε μένουν οι Κρητικοί.

 

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΡΑΖ

Αν κερδίσει η Ξάνθη τον Παναθηναϊκό, χάσει ο Απόλλωνας και αναδειχθεί ισόπαλη η Βέροια, θα υπάρξει μπαράζ Απόλλωνα και Βέροιας για να δούμε ποια θα ακολουθήσει τον Άρη στην Football League και ποια θα παίξει σε μπαράζ την σωτηρία της.

Όσον αφορά την διπλή ισοβαθμία, ανάμεσα Απόλλωνα και Ξάνθης που μπορεί να έρθει αν οι ακρίτες αναδειχθούν ισόπαλοι με τον Παναθηναϊκό και χάσει η κερδίσει η Βέροια, η ομάδα της Ριζούπολης υπερτερεί, οπότε αν κερδίσει η Βέροια, θα πέσει η Ξάνθη μαζί με Άρη και θα παίξει στα μπαράζ ο Απόλλωνας, ενώ αν χάσει η Βέροια, θα πέσει αυτή μαζί με Άρη και θα παίξει μπαράζ η Ξάνθη.

Αν οι Χανιώτες έρθουν ισόπαλοι και δεν κερδίσει κάποια από της Βέροια και Ξάνθη, τότε για να κινδυνέψει θα πρέπει ο Απόλλωνας να κερδίσει μέσα στο Καραϊσκάκης τον Ολυμπιακό. Σε αυτή την περίπτωση, οι Κρητικοί σε πιθανή ισοβαθμία με Ξάνθη μένουν αυτοί και πέφτει ο Άρης, η Βέροια και οι ακρίτες πάνε μπαράζ με την τρίτη της Football League. Αν όμως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κερδίσει τους «ερυθρόλευκους», χάσει η Ξάνθη από τον Παναθηναϊκό και κερδίσει η Βέροια τον Αστέρα, θα έχουμε τον Άρη τελευταίο, την Ξάνθη να πέφτει απευθείας και να γίνεται μπαράζ ανάμεσα σε Πλατανιά και Βέροια για το ποια ομάδα θα διεκδικήσει στην συνέχεια την παραμονή της.

 

ΠΩΣ ΣΩΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Καταρχήν αν κερδίσει στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό, θα σωθεί ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στα υπόλοιπα παιχνίδια. Επειδή όμως κάτι τέτοιο μόνο… εύκολο δεν θα είναι, πάμε και στις υπόλοιπες περιπτώσεις. Αν πάρουν τον βαθμό στο Φάληρο και χάσει ο Πλατανιάς από τον Πανιώνιο (υπενθυμίζουμε ότι με “Χ” μένουν και οι δύο στην κατηγορία…) ισοβαθμεί με τους κρητικούς, τους οποίους τους έχει στην ισοβαθμία. Αν γίνει αυτό και κερδίσουν οι Βέροια και Ξάνθη, τότε θα έχουμε τον Άρη και τον Πλατανιά απευθείας στην Football League και τον Απόλλωνα μπαράζ.

Φυσικά εδώ υπάρχει περίπτωση και νέου… μπαράζ πριν τα μπαράζ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να χάσει ο Απόλλωνας στο Καραϊσκάκη να φέρει ισοπαλία η Βέροια και να χάσει ή να κερδίσει η Ξάνθη.

Αν χάσουν οι ακρίτες θα πέσουν μαζί με τον Άρη και η «βασίλισσα» μαζί με τους «κυανόλευκους» θα παίξουν μπαράζ για να δούνε ποιος θα παίξει στα… νέα μπαράζ παραμονής. Ο νικητής φυσικά σώζεται απευθείας.

Αν κερδίσει η Ξάνθη, χάσει ο Απόλλωνας και αναδειχθεί ισόπαλη η Βέροια, θα πέσει απευθείας ο Άρης και θα υπάρξει μπαράζ Απόλλωνα και Βέροιας για να δούμε ποια θα ακολουθήσει τους «κίτρινους» και ποια θα παίξει σε μπαράζ την σωτηρία της.
Όσον αφορά την διπλή ισοβαθμία, ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ξάνθη που μπορεί να έρθει αν οι θρακιώτες πάρουν τον βαθμό με τον Παναθηναϊκό και χάσει η κερδίσει η Βέροια, η ομάδα της Ριζούπολης υπερτερεί, οπότε αν κερδίσει η Βέροια, θα πέσει η Ξάνθη μαζί με Άρη και θα παίξει μπαράζ ο Απόλλωνας, ενώ αν χάσει η Βέροια, θα πέσει αυτή μαζί με Άρη και θα παίξει μπαράζ για να μείνει η Ξάνθη.

 

Η βαθμολογία
Πανιώνιος 38
Πλατανιάς 37
Απόλλων Σμύρνης 36
Βέροια 35
Ξάνθη 35

 

Τελευταία αγωνιστική
Βέροια-Αστέρας Τρίπολης
Πανιώνιος-Πλατανιάς
Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης
Ξάνθη-Παναθηναϊκός

 

Τα μεταξύ τους παιχνίδια

Βέροια-Απόλλων 1-1
Απόλλων-Βέροια 0-0

Πλατανιάς-Απόλλων 2-0
Απόλλων-Πλατανιάς 3-1

Ξάνθη-Απόλλων 3-2
Απόλλων-Ξάνθη 2-0

Πλατανιάς-Ξάνθη 3-0
Ξάνθη-Πλατανιάς 2-3

Πλατανιάς-Βέροια 2-2
Βέροια-Πλατανιάς 2-2

Ξάνθη-Βέροια 3-0
Βέροια-Ξάνθη 3-2