«Κούγια, δεν είμαστε υπάλληλοί σου»

Ο Αλέξης Κούγιας κατάφερε να φτάσει μέχρι την Σούπερ Λίγκα, ως μεγαλομέτοχος της Λάρισας και τον τελευταίο καιρό, ανοίγει μέτωπα με πολύ κόσμο.

Αφού ήρθε σε κόντρα με τους οργανωμένους οπαδούς της Λάρισας και με την διοίκηση της ερασιτεχνικής Λάρισας, άνοιξε μέτωπο και με τους δημοσιογράφους της Λάρισας.

Η απάντηση ήρθε από την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, που επισημαίνουν στον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ, είναι δεν είναι υπάλληλοί του και πως δεν θα ζητήσουν την άδειά του για να κάνουν ρεπορτάζ.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής :

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ότι έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κούγια κατά δημοσιογράφων, καθώς και οι απαξιωτικές του αναφορές για μέσα ενημέρωσης της περιοχής μας.

Τελευταίο κρούσμα η επίθεση κατά της εφημερίδας “Ελευθερία” και του συναδέλφου Σωτήρη Κέλλα, τους οποίους απειλεί με μηνύσεις, με την κατηγορία ότι… έκαναν ρεπορτάζ!

Θα θέλαμε να συστήσουμε στον κ. Κούγια μεγαλύτερη ψυχραιμία! Θα πρέπει μάλλον να συμβιβαστεί με την ιδέα, ότι… οι δημοσιογράφοι της Λάρισας δεν μπορεί να είναι “υπάλληλοί του” και να κάνουν ρεπορτάζ με… την άδεια του!

Επίσης, καλό θα ήταν να λείψουν οι χαρακτηρισμοί για τους συναδέλφους μας, στο σύνολο τους.

Στόχος όλων των συναδέλφων μας ήταν και είναι, η αγαστή συνεργασία με όλες τις ομάδες της Θεσσαλίας. Αν αυτή δεν είναι επιθυμητή από κάποιες ΠΑΕ, δικαίωμα τους. Η αξιοπρέπεια και ο επαγγελματισμός όμως των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης, είναι δικαίωμά μας και κυρίως δικαίωμα της κοινωνίας»