“Γι αυτό επέλεξα τον Άρη…”

Ο Χρήστος Μπούρμπος μίλησε από το Καρπενήσι, ως ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Άρη και αναλύει τις σκέψεις του για την χρονιά που ξεκινά, ξεκαθαρίζοντας ότι πρώτος στόχος του Άρη θα πρέπει να είναι η άνοδος.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Άρη και την προετοιμασία της ομάδας;

«Είχαμε κάποιες ελλείψεις στο ρόστερ στην αρχή, αλλά βλέπουμε ότι έρχονται καινούργια παιδιά στην ομάδα. Είναι μία δύσκολη προετοιμασία, όμως θεωρώ ότι όλα θα κυλήσουν όπως πρέπει, για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα»

Που πρέπει να ρίξει η ομάδα περισσότερο βάρος στη Φούτμπολ Λιγκ;

«Είναι μία επικίνδυνη κατηγορία, όπως και η Γ’ Εθνική. Η ομάδα πρέπει να παρουσιάζει μία σταθερότητα στην απόδοση της και να έχει την ουσία. Να κερδίζει δηλαδή τα παιχνίδια. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την κατηγορία και να επαναφέρουμε τον Άρη στην Σούπερ Λιγκ».

Σε επηρεάζει η αγωνιστική απραξία των τελευταίων μηνών;

«Σίγουρα είναι δύσκολη πάντα η αρχή μίας προετοιμασία και ειδικά όταν προέρχεσαι από αγωνιστική απραξία. Είμαστε αθλητές και αυτά είναι στο πρόγραμμα. Θα έρθει η στιγμή που θα είμαστε φρέσκοι και φορμαρισμένοι».

Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν Έλληνες παίκτες στο ρόστερ;

«Από όλες τις ομάδες που έχω περάσει, οι Ελληνες πάντα έβγαιναν μπροστά. Και στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ. Είναι σημαντικό γιατί πρέπει να αντιλαμβανόμαστε που βρισκόμαστε και τις απαιτήσεις της ομάδας. Και ο κόουτς έχει δείξει ότι στηρίζεται πολύ στους Ελληνες παίκτες. Είναι ένα καλό στοιχείο».

Ο θεσμός του Κυπέλλου βρίσκεται στο μυαλό σας;

«Θα μιλήσω για μένα. Το σημαντικό είναι η ομάδα να εξασφαλίσει την άνοδο. Από εκεί και πέρα όλα είναι ευπρόσδεκτα. Μακάρι να μπορέσουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται και στο Κύπελλο. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Στον κόουτς άλλωστε δεν αρέσει να χάνει».

Τι μέτρησε περισσότερο στην απόφαση σου να φορέσεις την «κιτρινόμαυρη» φανέλα;

“Είναι η προοπτική που έχει αυτή η ομάδα. Είχαμε συζητήσεις και τον Ιανουάριο, όμως για κάποια άλλα θέματα δεν προχώρησαν. Δεν κοιτάζω ότι βρίσκεται στην Φούτμπολ Λιγκ. Η ομάδα έχει προοπτική και δυναμική. Μου αρέσει αυτό και μου δίνει ενέργεια και κίνητρο. Προτιμώ να παίζω σε τέτοιες ομάδες όπως ο Άρης, το μέγεθος του οποίου γνωρίζουμε όλοι. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και ο κόουτς, κυρίως όμως η δυναμική της ομάδας. Μου αρέσει η πίεση. Με κάνει καλύτερο. Ετσι επέλεξα και τον Άρη. Είναι μία ομάδα με απαιτήσεις και στόχους. Αυτό με εξιτάρει και έτσι πήρα την απόφαση να έρθω στην ομάδα».