«Γι΄ αυτό γκρεμίσαμε το… προπονητήριο της Κορακάκη»

Ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να γκρεμίσει το προπονητήριο που σκόπευε η Άννα Κορακάκη.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χριστόδουλος Μαμσάκος στoν  ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τις επιτυχίες της Άννας Κορακάκη στο Ρίο, όπου και κατέκτησε το χάλκινο και το χρυσό μετάλλιο στη σκοποβολή: «Μοναδική και ανεπανάληπτη η επιτυχία της κοπέλας. Να παίρνεις δύο μετάλλια στα 20 σου χρόνΓιια, δεν σου συμβαίνει κάθε μέρα».

Για την απόφασή του να γκρεμιστεί το προπονητήριο – παράγκα που προπονούνταν η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης: «Μετά την αδιαφορία της επίσημης πολιτείας πήραμε πρωτοβουλία να το πράξουμε οι ίδιοι. Θέλαμε ένα σκοπευτικό όμιλο ή σύλλογο στη Δράμα. Δεν θέλουμε να αφήσουμε τα παιδιά να προπονούνται σε αυτό το χώρο. Καθαρίσαμε το χώρο και θα τοποθετηθεί ένα κοντέινερ. Αυτό ας αποτελέσει το έναυσμα. Όταν υπάρχουν επιτυχίες θα μπορέσουν να ασχοληθούν με ένα άθλημα.

Η σκοπευτική ομοσπονδία που έχει έναν τέτοιο αθλητή, τι κάνει; Χρειάζεται να την πιέσει ένας Δήμος, μία οικογένεια, μία περιοχή ολόκληρη. Αν προσεχθούν κατάλληλα όλες οι υποδομές θα έχουμε και άλλους παγκόσμιους πρωταθλητές. Θα πρέπει όλα εδώ στην Ελλάδα να γίνονται με πίεση. Όταν έχεις μία τέτοια πίεση, τι κάνεις; Καινούργιος δήμαρχος είμαι. Αναλαμβάνω μία δημοτική αρχή με όλα τα γήπεδα κλειστά. Δεν έχουμε άδειες καταλληλότητας.

Θα πρέπει η κάθε Ομοσπονδία να προσέξει αυτά τα παιδιά. Εμείς με τα πενιχρά χρήματα που έχουμε προσπαθούμε να βοηθήσουμε το κάθε παιδί.

Γκρεμίσαμε όλα αυτά τα ερείπια. Δημιουργούμε σε αυτό το χώρο υποδομές και σε 10 ημέρες θα έχουμε μεταφέρει ένα κοντέινερ για σκοποβολή για να μπορούν να αθληθούν η Άννα και τα υπόλοιπα παιδιά».