«Τρελή ατμόσφαιρα οι οπαδοί του Άρη»

Ο Will Cummings είναι ο πρώτος ξένος παίκτης του Άρη που έφτασε στη Θεσσαλονίκη. Αν και επρόκειτο να αφιχθεί μαζί με τον Michael Jenkins μέσω Μονάχου, μία καθυστέρηση στην πτήση του τελευταίου από τις ΗΠΑ προς τη Γερμανία (θα αφιχθεί στις 16:55) δεν το επέτρεψε. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ έφτασε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και δήλωσε ανυπόμονος για μία επιτυχημένη σεζόν με πολλές νίκες.

«Είμαι ενθουσιασμένος. Είναι μία νέα εμπειρία για μένα. Πέρυσι στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν αγωνίστηκα στις ΗΠΑ και ήρθα μόλις για λίγες εβδομάδες στην Ιταλία, οπότε για μένα είναι η πρώτη πραγματική εμπειρία εκτός της πατρίδας μου. Ήθελα να έρθω στην Ελλάδα και τον ΑΡΗ. Ήρθα σε μία ομάδα με μεγάλη παράδοση και γνωρίζω ότι οι φίλαθλοι δημιουργούν μία «τρελή» ατμόσφαιρα. Είμαι έτοιμος για να ξεκινήσω τη σκληρή δουλειά», δήλωσε και στη συνέχεια είπε:

Για το μότο του “Self Motivated Grind”: «Είναι μία αφιέρωση στη σκληρή δουλειά και στο πώς μπορεί να βελτιωθεί κάποιος. Όλοι πρέπει να έχουν ένα προσωπικό κίνητρο, όπως και εσείς, οι δημοσιογράφοι, που ψάχνετε κάποιες ωραίες ιστορίες».

Για το αν είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει σε μία ομάδα με πίεση: «Φοίτησα στη Philadelphia, η οποία είναι μία πόλη που έχει πίεση. Έχω μάθει να παίζω κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες και δε νιώθω μεγάλη πίεση. Στο κάτω κάτω είναι μπάσκετ, ξέρω τι μπορώ να κάνω και να πετύχω και θέλω να δώσω κίνητρο σε όλους για να κερδίζουμε αγώνες και τίτλους. Δε νομίζω ότι υπάρχει πίεση σ’ αυτό, απλά πρέπει να το κάνουμε».

Για το αν η περσινή εμπειρία του στην Trento θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί πιο εύκολα: «Σίγουρα, υπάρχουν διαφορές στους κανονισμούς και το ότι πέρασα για λίγες εβδομάδες πέρυσι από την Ιταλία θα είναι ένας οδηγός για μένα. Ξέρω τι να περιμένω, και στην Ιταλία υπήρχαν παθιασμένοι φίλαθλοι. Οπότε, ξέρω τι να περιμένω και δεν πιστεύω ότι θα χρειαστώ χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα».

Για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος απ’ αυτόν: «Θα κάνω ό,τι μου πει ο κόουτς. Μπορώ να δημιουργήσω, να σκοράρω, να παίξω άμυνα. Είμαι ανυπόμονος να βοηθήσω την ομάδα να πάρει νίκες και για να γίνει αυτό θα κάνω ό,τι χρειαστεί και ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου».

Για το τι του είπε ο Δημήτρης Πρίφτης: «Ο κόουτς μου εξήγησε τη λογική του, τι θέλει από μένα και μου μίλησε για την ατμόσφαιρα και το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Όσα μου είπε, μου ακούστηκαν πολύ καλά. Είναι πολύ καλός προπονητής, μου είπε να κάνω αυτά που μπορώ».

Για τους ανθρώπους που μίλησε πριν έρθει στον ΑΡΗ: «Έχουμε τον ίδιο εκπρόσωπο με τον Jamelle Hagins και είχε να πει πολύ καλά πράγματα για την οικογένεια του ΑΡΗ, για τον κόουτς και για την πόλη, οπότε περιμένω πολύ καλά πράγματα».

Για τους νέους συμπαίκτες του: «Από τους νέους συμπαίκτες μου γνωρίζω τον Devyn Marble. Όταν έπαιζα στους Houston Rockets, αντιμετωπίσαμε τους Orlando Magic στην preseason και εκεί έπαιξα αντίπαλός του. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά τον ξέρω ως παίκτη».

Πηγή: arisbc.gr