Στην εντατική ο Ίαν Θορπ

Τραγικά είναι τα τελευταία νέα για τον Ίαν Θορπ. Ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων νοσηλεύεται σε εντατική μονάδα του Σίδνεϊ. Είναι μόλις 31 χρονών.

Ο μάνατζερ του διευκρίνισε πως δεν απειλείται η ζωή του, ωστόσο μάλλον δεν θα καταφέρει ποτέ ξανά να κολυμπήσει σε αγώνες.

Ο κάτοχος δέκα ολυμπιακών μεταλλίων στην κολύμβηση υπέστη μόλυνση μετά από επέμβαση στον ώμο που υποβλήθηκε στην Ελβετία όπου μένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια. Είναι ορατός ο κίνδυνος να χάσει την αίσθηση του αριστερού χεριού του.

Ο Θορπ αποχώρησε από την κολύμβηση στα 21 του χρόνια. Κουρασμένος από την καθημερινή προπόνηση, την πίεση, είχε εξασφαλίσει άλλωστε οικονομικά το μέλλον του. Τα προβλήματα δεν άργησαν να φανούν, πρώτα πήρε βάρος και στη συνέχεια τα πράγματα πήγαν ακόμα χειρότερα.

Υπέστη κατάθλιψη και αναζήτησε παρηγοριά στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά. Έβαλε ένα νέο στόχο, να επιχειρήσει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά ένας από τους αρτιότερους τεχνικά κολυμβητές δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση από τα ανταγωνιστικά τράιαλς της Αυστραλίας.

 

ΠΗΓΗ: Sport24