Η συμφωνία για Κονοπλιάνκα

Τις τελευταίες μέρες έγινε αρκετός θόρυνβος γύρω από το όνομα του Κονοπλιάνκα, επειδή το όνομα φέρεται να έπεσε στο τραπέζι από τον Γιώργο Σαββίδη, ωστόσο ήταν σαφές ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να ασχοληθεί μ΄ αυτή την περίπτωση.

Πρόκειται για παίκτες, που δεν είναι για τα κυβικά τα ΠΑΟΚ και δεν φτάνουν τα χρήματα για να τους φέρουν σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Θέμα μεταγραφής του Κονοπλιάνκα στον ΠΑΟΚ δεν τέθηκε ποτέ, ο Ουκρανός είναι για αλλού, και σήμερα φέρεται να συμφώνησε με την Σάλκε.

Αυτό, που έχει ενδιαφέρον, είναι οι όροι που έβαλε στο τραπέζι η Σεβίλλη.

Πρώτον, ο παίκτης θα πάει δανεικός στην Γερμανία, αλλά με προσυμφωνημένους όρους αγοράς. Εκτός από το ενοίκιο, που δεν έγινε ακόμη γνωστό, η Σάλκε καλύπτει το συμβόλαιο του Ουκρανού, το οποίο είναι γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ καθαρά και φτάνει στα 4 εκατομμύρια με κάποια μπόνους, ενώ το αξιοσημείωτο είναι πως η Σεβίλλη υποχρεώνει ουσιαστικά την Σάλκε να αγοράσει τον ποδοσφαιριστή.

Συγκεκριμένα, οι Ισπανοί έθεσαν όρο, να είναι υποχρεωμένη η Σάλκε να αγοράσει τον Κονοπλιάνκα το άλλο καλοκαίρι έναντι 16 εκατομμυρίων ευρώ, εφόσον ο Ουκρανός συμπληρώσει έναν αριθμό συμμετοχών.

Στη συμφωνία εμπλέκεται και η Ντνίπρο, η οποία έχει το 40% στη μεταπώληση του Κονοπλιάνκα.

Είναι φανερό από τα μεγέθη, ότι με τέτοιους παίκτες ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί ακόμη να ασχοληθεί.