Ρόστερ… υψηλού επιπέδου!

Η ποδοσφαιρική χρονιά 2013-2014 οδεύει προς το τέλος της και ο ΠΑΟΚ είναι μια ανάσα, ώστε να καταφέρει να διεκδικήσει ένα τίτλο κι έχει κι ένα μικρό προβάδισμα, για τη διαδικασία των play off. Το αν είναι επιτυχημένη ή όχι η χρονιά, θα το κρίνουμε στο τέλος. Όπως σοφά λεει ο λαός….στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. 

Αυτό όμως, δεν μας αφαιρεί το δικαίωμα να δούμε πως θα μας βρει η νέα ποδοσφαιρική περίοδος, όσον αφορά το ρόστερ, που ξεκίνησε να δημιουργείται από το καλοκαίρι του 2013, με την πρόσληψη Στέφενς κι ένα σχεδιασμό που σαν σκέψη είχε την επόμενη 3ετία. Ο προπονητής είναι παρελθόν κι είμαστε σε αναμονή του επόμενου. Για να δούμε όμως τι κατάφεραν να κάνουν στις δυο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, αυτοί που είχαν την ευθύνη των μεταγραφών.

Ήρθαν στην ομάδα δυο ακραίοι αμυντικοί, ο Σκόνδρας και ο Τζαβέλλας, στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία και δείχνουν πως μπορούν να αποτελέσουν πολύ καλές επιλογές για οποιονδήποτε προπονητή και να έχουν ρόλο στο ρόστερ που θα διεκδικήσει τους υψηλούς στόχους της ομάδας. Ο Βίτορ αποδεικνύει πως όχι μόνο προέρχεται από μια υψηλού επιπέδου ομάδα όπως η Μπενφίκα, αλλά κι αυτός έχει τη δυνατότητα να σταθεί άνετα σε μια ομάδα με υψηλούς στόχους. Ο Λούκας δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα στο γήπεδο.

Οι δυο Ολλανδοί Μάρτενς και Μαντούρο, δεν έδειξαν ακόμη τίποτα από τις δυνατότητές τους. Και οι δυο, με βαρύ βιογραφικό και μεγάλη ποδοσφαιρική αξία, θέλουν το χρόνο τους για να δείξουν τις ικανότητές τους. Αν βάλουμε μαζί τους και τον ελεύθερο Νάτχο, ο οποίος δείχνει ότι θέλει να μείνει στην ομάδα. Τους δανεικούς Στοχ και Ινσουαράλδε και τους πρωτοεμφανιζόμενους μικρούς Κίτσιου και γιατί όχι και τον Κουλούρη, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς πως κάτι έγινε και δεν είναι όλα στραβά κι αρνητικά.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να δημιουργεί ένα σοβαρό, δυνατό κι αξιόλογο ρόστερ, σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό σε μία μόνο σαιζόν. ΚΙ επειδή οι ομάδες δεν γίνονται σε μια νύχτα, ή από την μια μέρα στην άλλη και οι στόχοι χτίζονται και κατακτούνται με σοβαρούς μακροχρόνιους προγραμματισμούς, έχω την εντύπωση πως τα θετικά είναι πολύ περισσότερα από τα αρνητικά.

Συνυπολογίζοντας και την αύξηση του μπάτζετ για τη νέα χρονιά ,τουλάχιστον κατά 20% και γιατί όχι για πολύ περισσότερο, ανάλογα με τη διοργάνωση που θα πάρει μέρος η ομάδα στην Ευρώπη, μπορούμε να περιμένουμε μεγάλα πράγματα και σπουδαίους ποδοσφαιριστές.

Με την ευχή όλων πως θα πετύχει το καλύτερο με τον προπονητή, με την ευχή πως επιτέλους θα αφήσουμε τη γκρίνια, τη μιζέρια και την απαξίωση, με την ευχή πως θα μάθουμε να αγαπάμε και να στηρίζουμε την ομάδα, ιδιαίτερα στις δύσκολες, στις άτυχες, αλλά και στις κακές της στιγμές, υπάρχει ελπίδα. Είναι πολύ ορατή και υλοποιήσιμη.

Και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ όμως, τα πρόσωπα δηλαδή που δρομολογούν τις εξελίξεις, θα πρέπει να βρουν τρόπο να αναδεικνύουν τα θετικά και να μην επιτρέπουν στους επιτήδειους να αναδεικνύουν τα λίγα και μικρά αρνητικά, κάνοντάς τα μεγάλα και σημαντικά, χρησιμοποιώντας την αφέλεια του κόσμου αλλά κυρίως τη μη σωστή ενημέρωσή του. Ο ΠΑΟΚ χτίζεται και είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε υπομονετικοί και με θετική σκέψη.

Υ.Γ. Ο ΠΑΟΚ ιστορικά, είχε στις καλές του ομάδες πάντα κι ένα ιδιαίτερα χαρισματικό ποδοσφαιριστή. Εύχομαι το καλοκαίρι να τον φέρουν.