Έκρηξη βόμβας στην Αθήνα

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η οδός Αμερικής στο κέντρο της Αθήνας μετά την ισχυρότατη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε στις 05:55, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Ολα άρχισαν στις 05.10 το πρωί όταν άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα» και πέντε λεπτά αργότερα, στις 05:15 στην Εφημερίδα των Συντακτών, λέγοντας: «Ανάμεσα στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, υπάρχει αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά, που θα εκραγεί σε 45 λεπτά».

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις αποκλείοντας την περιοχή, ενώ πράγματι εντοπίστηκε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο ΙΧ.

Οι αστυνομικοί απομάκρυναν εγκαίρως εργαζόμενους, κυρίως υπαλλήλους security, και απέκλεισαν σε μεγαλύτερη ακτίνα την περιοχή, προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα.

Οπως ακριβώς είχε προειδοποιήσει ο άγνωστος στα τηλεφωνήματα, στις 05:55, ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης που έγινε αντιληπτός σε όλη σχεδόν στην Αθήνα.

Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το αυτοκίνητο, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια και παρακείμενα καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτης δήλωσε ότι ένας άνδρας πάρκαρε το αυτοκίνητο στο σημείο και στη συνέχεια έφυγε με μοτοσικλέτα. Κάτοικοι της γύρω περιοχής ανέφεραν ότι έμοιαζε σαν να έγινε σεισμός.

Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, πυροτεχνουργοί, καθώς και κλιμάκια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, ο οποίοι ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το χώρο της έκρηξης και στα συντρίμμια του οχήματος.

Σημαντικά στοιχεία αναμένεται να δώσει στις Αρσχές και το οπτικό υλικό που συλλέγεται από τις κάμερες ασφαλείας της Τράπεζας, αλλά και των γύρω κτιρίων.

Σε κτίρια της οδού Αμερικής στεγάζονται εκτός από τα γραφεία της ΤτΕ, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και αυτό του μόνιμου εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Πηγή : www.ethnos.gr