“Σοβαρός ο κίνδυνος να μην ταξιδέψει η ομάδα”

Έκκληση σε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει ώστε να καταφέρει ο Ηρακλής να ταξιδέψει σε Ψαχνά και Χανιά απηύθυνε, ο γενικός αρχηγός των “κυανολεύκων”, Κώστας Τσαλίκης, ο οποίος απογοητευμένος, περιέγραψε την δύσκολη κατάσταση της ομάδας, μιλώντας στο “Αθλητικό Μετρόπολις”.

“Δυστυχώς η εικόνα που βγάζει η ομάδα προς τα έξω, δεν είναι αγωνιστική. Αφορά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα οποία είναι κυρίως οικονομικά. Η αλήθεια είναι λοιπόν, ότι δεν είχαν σκοπό ούτε να βγω στο ραδιόφωνο, ούτε να μιλήσω για τα διοικητικά, θέματα που δεν είναι στην δικαιοδοσία μου. Η κατάσταση όμως είναι πολύ δύσκολη και λυπάμαι που αναγκάζομαι να πάρω θέση. Αύριο το μεσημέρι λοιπόν, η ομάδα πρέπει να ταξιδέψει με αρχικό προορισμό τα Ψαχνά και εν’ συνεχεία τα Χανιά και μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν έχω παραλάβει ούτε ένα ευρώ για να οδηγήσω την ομάδα στον προορισμό της. Το κόστος φτάνει τις 14.000 με 15.000 ευρώ και ήταν το ελάχιστο για μεταφορά με πούλμαν, πλοίο και αεροπλάνο με μια στάση στην Αθήνα”, τόνισε αρχικά ο παράγοντας του Ηρακλή και πρόσθεσε: “Είναι πολλά τα πράγματα που χρειάζονται και τον τελευταίο καιρό έχουμε πάρει βοήθεια από δύο ανθρώπους που μας λύσαν κάτα κάποιο τρόπο τα χέρια, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν αρκεί αυτό. Δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος, είναι ξεκάθαρο και η ομάδα δεν θα πρωταγωνιστήσει”.

Και συνέχισε λέγοντας: “Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει για να σωθεί η χρονιά. Υπάρχουν πολλά θέματα ανοικτά. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν μέρα-νύχτα. Υπάρχουν προβλήματα πλέον που δεν λύνονται. Γι’ αυτό και χρειάζεται ένας άνθρωπος που θα μπορέσει να ηγηθεί. Η ομάδα αυτή τη στιγμή είναι ακέφαλη. Και δεν είναι λογικό να ζητούμε από τον κόσμο να έρθει στο Καυτανζόγλειο, να βοηθήσει οικονομικά και εμείς να μην μπορούμε να προχωρήσουμε στα βασικά”.

Σ’ ότι αφορά την ενδεχόμενη ενασχόληση του Γιώργου Γαλανού τόνισε: “Είναι ένα όνομα που “παίζει” στην επικαιρότητα. Εγώ δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Αλλά ο Ηρακλής χρειάζεται έναν άνθρωπο που να έχει την οικονομική επιφάνεια να αντεπεξέλθει. Αν αυτός είναι ο κ. Γαλανός, τον εκλιπαρώ να αναλάβει. Αν υπάρχει κάποιος άλλος, τον εκλιπαρώ και αυτόν. Τώρα όμως. Γιατί την επόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως να είναι αργά. Δεν αντέχει ο κόσμος να μένει στα ίδια. Αν βγάζαμε τα καθημερινά προβλήματα που έχει αυτή η ομάδα, θα καταντούσαμε γραφικοί, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να απευθυνόμαστε στον κόσμο για να δώσει κάποια λύση”.

Σχετικά με την πορεία της ομάδας υπογράμμισε: “Υπάρχει πίστη για την άνοδο. Υπάρχει ομοιογένεια και ένα φοβερό κλίμα. Το πιστεύουμε και το παλεύουμε”.

Αναφορικά με την προσφυγή του Τάι, σχολίασε: “Σήμερα κάναμε το ραντεβού. Του εξήγησα ότι έκανε αυτή την κίνηση σε λάθος τάιμινγκ. Του είπα επίσης ότι ο Ηρακλής του έδωσε ένα καλό συμβόλαιο, όταν ο ίδιος είχε πρόβλημα με τους χιαστούς και του επεσήμανε πως αυτό που έκανε δεν μπορώ να το δεχτώ γιατί φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Είναι ασυγχώρητο αυτό για μένα. Ο Τάι φυσικά, έχει πιεστεί, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο προς το παρόν, για το μέλλον του. Θα συναντηθώ ξανά το βράδυ μαζί του, αλλά ελπίζω ότι κατάλαβε αυτό που του είπα”.

Για το αν θα υπάρξουν και άλλες προσφυγές είπε: “Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις αντοχές τις κάθε προσωπικότητας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν μπορείς να μένεις τέσσερις με πέντε μήνες απλήρωτος. Επιπλέον υπάρχουν και οι υπάλληλοι. Οπότε σ’ αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να απαντήσει κανείς. Οι αντοχές του καθενός είναι διαφορετικές”.