Media News

* Σημαντική προσθήκη για την εφημερίδα «Μέτροσπορ», που ξεκινά συνεργασία με τον Δημήτρη Δραγώγια. Ο έμπειρος συνάδελφος, με πολλά χρόνια στις εφημερίδες του ΔΟΛ, αλλά και στην ΕΡΤ, αναλαμβάνει επιτελικό ρόλο στην εφημερίδα. Η συνεργασία έχει ήδη ξεκινήσει.

* Την έκδοση εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας, ανακοίνωσε ο διευθυντής του ArenaFM, Νίκος Πετρουλάκης. Με μεγάλη εμπειρία στο στήσιμο εφημερίδας, αφού είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το «Μέτροσπορ», ο Πετρουλάκης θα βγάλει αθλητικό φύλλο, που θα κρέμεται στα περίπτερα μάλλον το Σαββατοκύριακο.

* Νέο «ψαλίδι» στις αποδοχές των εργαζομένων της «Sportday». Σε άλλους έγινε μείωση της τάξης των 10% και σε άλλους λιγότερο. Αυτό που ενόχλησε περισσότερο όμως ήταν η απόφαση της ιδιοκτησίας να εφαρμόσει την απόφαση της αναδρομικά(από τον Νοέμβριο του 2013) την στιγμή που είναι γνωστό ότι οφείλει μισθούς. Δηλαδή ψαλίδισε και τα δεδουλευμένα οφειλόμενα προηγούμενων μηνών!

* Πάνε οι καλές εποχές που τα δυο μεγάλα συγκροτήματα «ΔΟΛ» και «Πήγασος» κατέβαλλαν  ταυτόχρονα το δώρο και τον μισθό.

* Στις εφημερίδες «Νέα» και «Βήμα» το δώρο του Πάσχα καταβλήθηκε ήδη, ωστόσο δεν έγινε ακόμη εξόφληση Μαρτίου. Σε «Έθνος», «Ημερησία» και «Goal» το δώρο ανακοινώθηκε πώς θα δοθεί την Μεγάλη Τρίτη όμως ακόμη δεν υπάρχει ενημέρωση για την καταβολή του δεύτερου 15θημέρου (στον «Πήγασο» πληρώνουν ανά 15 ημέρες), του Μαρτίου.

* Ακόμη και έτσι βέβαια (και τηρουμένων των αναλογιών σε σχέση με όσα επικρατούν στο σύνολο των ΜΜΕ) «ΔΟΛ» και «Πήγασος» συνεχίζουν να λειτουργούν με μια σχετική συνέπεια.

* Προς απεργία πηγαίνουν στον «Ελεύθερο Τύπο». Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν πως αν δεν τους εξοφληθεί ο Μάρτιος μέχρι την Μεγάλη Δευτέρα θα προχωρήσουν σε απεργία. Υπομονή ζήτησε από τους εργαζομένους και ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία» στην οποία υπάρχουν επίσης καθυστερήσεις.

* Προβλήματα φυσικά και στο πολύπαθο συγκρότημα, που εκδίδει τις εφημερίδες “Μακεδονία” και “ΣΠΟΡ του Βορρά”, αφού οι αστοχίες της διοίκησης οδηγούν σε μαρασμό δύο ιστορικές εφημερίδες, παρά τις μεγάλες προσπάθειες των δημοσιογράφων. Παρά το γεγονός ότι το συγκρότημα εντάχθηκε σε πρόγραμμα και πήρε πολλά εκατομμύρια, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

* Η ιδιοκτησία πληρώνει με δόσεις (τη μια 20% την άλλη 25%) και οι δημοσιογράφοι κοντεύουν να χάσουν τη μπάλα, σε ότι αφορά το πότε και για το ποιον μήνα πληρώνονται. Η ΕΣΗΕΜΘ έχει καλέσει σε εργασιακή συνέλευση αύριο στις 10.30πμ στα γραφεία της, για να παρθούν αποφάσεις.

* Ελευθερώθηκε πλέον ο τηλετζόγος και τα τηλεοπτικά κανάλια θα γεμίσουν με εκείνα τα ωραία κουίζ που τα βρίσκουν και παιδιά Α’ Δημοτικού, αλλά όχι αυτοί που είναι στο τηλέφωνο.

* Χάρη σε μια προσωρινή διάταξη που πέρασε προ μηνός και η οποία προβλέπει ότι επιτρέπεται η διεξαγωγή τυχερών παιγνίων από την τηλεόραση, έως ότου εκδοθεί ο Κανονισμός Διεξαγωγής Ελέγχου Παιγνίων, εφόσον η εταιρεία που το αναλαμβάνει δηλώσει ότι αποδέχεται τις γενικές αρχές και κανόνες διεξαγωγής.

* Όπως γράφει η «Αυγή» μία από τις εταιρίες που αποδέχτηκαν «τις γενικές αρχές και κανόνες διεξαγωγής» είναι η «Πήγασος Interactive – Lexitel A.E.» με έδρα που συμπίπτει με την «Πήγασος Εκδοτική» του Ομίλου Μπόμπολα. Όπως αναφέρει στα πληροφοριακά στοιχεία, η «Πήγασος Interactive – Lexitel» οργανώνει και εκμεταλλεύεται τα τηλεοπτικά παίγνια διαδραστικού περιεχομένου με τίτλους “iQuiz”, “Extra Quiz” και “Play Quiz”. Τα παιχνίδια αυτά «θα προβάλλονται από τον πανελλαδικής εμβέλειας σταθμό Mega ChanneL».

* Επερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Αχαϊας, Νίκος Νικολόπουλος, που άκουσε τον ΟΤΕ να διαφημίζει την αποκλειστική μετάδοση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει στις 26 Απριλίου στο ΟΑΚΑ.

* Σύμφωνα με το ΠΔ 109/2010 άρθρο 15 «οι τηλεοπτικοί οργανισμοί δεν επιτρέπεται να μεταδίδουν κατ’ αποκλειστικότητα εκδηλώσεις που θεωρούνται ότι έχουν μείζονα σημασία για την ελληνική κοινωνία ή για την κοινωνία άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τρόπον ώστε να παρεμποδίζεται η ευρεία πρόσβαση του ελληνικού κοινού ή του κοινού του άλλου κράτους μέλους αντίστοιχα, στην τηλεοπτική μετάδοση των εκδηλώσεων αυτών. Προς το σκοπό αυτό, το κοινό πρέπει να έχει, κατά περίπτωση, τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις αυτές και από τηλεοπτικούς οργανισμούς ελεύθερης λήψης μέσω ολικής ή μερικής απευθείας κάλυψης ή μέσω ολικής ή μερικής αναμετάδοσης» και ο βουλευτής ερωτά αν ο τελικός θα κλειδώσει σε συνδρομητικό κανάλι.

* Ο ένας δημοσιογράφος μετά τον άλλον κατεβαίνουν στις επερχόμενες εκλογές. Ο πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Χρήστος Αθανασόπουλος, κατεβαίνει στην Αθήνα με το «Παναθηναϊκό Κίνημα». Πρόκειται τον πρώτο πολιτικό και κοινωνικό σχηματισμό στην Ιστορία της χώρας, που ιδρύθηκε από ανθρώπους με αρχικό κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη για έναν αθλητικό Σύλλογο.