Δεν άφησαν ούτε το γυναικείο όρθιο

Με πολλά προβλήματα ξεκινά και το νέο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής των γυναικών, που ζει μια παρατεταμένη παρακμή.

Πριν καν ξεκινήσει η σεζόν, αποχώρησε μία ομάδα, κι έτσι το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με μόλις 9 ομάδες, που ακόμη δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσουν, καθώς για την ώρα δεν έχει αποφασιστεί ούτε το πότε θα γίνει η κλήρωση.

Η ΕΠΟ, που διοργανώνει κι αυτό το πρωτάθλημα, έχει αυτή την εποχή πολύ πιο σοβαρά προβλήματα και φαίνεται πως έχει παρατήσει και το γυναικείο ποδόσφαιρο στην τύχη του.

Η ομάδα, που αποχώρησε από το πρωτάθλημα, είναι ο Εργοτέλης, που εξήγησε και τους λόγους με ανακοίνωσή του :

«Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας για τη φετινή αγωνιστική περίοδο του γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος των Νέων Εργοτέλη, η ομάδα του οποίου δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.Βάσει του κανονισμού της ΕΠΟ, οι αθλήτριες του τμήματος έχουν το δικαίωμα ν’ αποδεσμευτούν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, προκειμένου να εγγραφούν για τη φετινή αγωνιστική περίοδο σ’ οποιαδήποτε ομάδα επιθυμούν, αλλά θα επιστρέψουν ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ του χρόνου. Για ν’ ασκήσουν αυτό το δικαίωμα, οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση προς την Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ και να πάρουν βεβαίωση από την ΕΠΣΗ πριν από τις 2 Οκτωβρίου.

Ευχόμαστε σ’ όλα τα κορίτσια καλή επιτυχία για τη φετινή περίοδο και περιμένουμε να επιστρέψουν του χρόνου κοντά μας όσες αξίζουν να φορούν τη φανέλα του Εργοτέλη. Ευχαριστούμε τους επιχειρηματίες και παράγοντες Κώστα Γιαπιτζόγλου και Μιχάλη Λελεδάκη για το ενδιαφέρον που έδειξαν ν’ αναλάβουν όχι μόνο τη γυναικεία ομάδα αλλά και συνολικά τους Νέους Εργοτέλη. Η μη αποδοχή της πρότασης τους δεν έχει να κάνει με τους ίδιους.

Η δύσκολη και δυσάρεστη απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του γυναικείου τμήματος των Νέων Εργοτέλη, η οποία πάρθηκε σχεδόν ομόφωνα στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου, με τη σύμφωνη γνώμη και της διοίκησης των Νέων Εργοτέλη, λήφθηκε μετά από μεγάλη σκέψη και προβληματισμό, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί στη ‘‘μεγάλη’’ γυναικεία ομάδα το προηγούμενο διάστημα.

Το προσωρινό αυτό μέτρο έχει ως στόχο την πλήρη εξυγίανση της ομάδας από άτομα και πρακτικές που δεν αρμόζουν στο ήθος και στην ιστορία του Εργοτέλη. Η νέα διοίκηση του Συλλόγου, από την πρώτη στιγμή, έθεσε ως βασικό κι αδιαπραγμάτευτο στόχο την επανάκτηση του ηθικού πλεονεκτήματος. Μ’ αυτό το στόχο προχωράει κι έτσι θα συνεχίσει, μέχρι ο Εργοτέλης να γίνει ξανά, σ’ όλα τα επίπεδα, αυτό που όλοι οι Εργοτελίτες κι Εργοτελίτισσες ονειρευόμαστε».