Τέσσερις ομάδες, τέσσερα… ρεκόρ

Όποια ομάδα από τις τέσσερις που έφτασαν στους ημιτελικούς κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, θα γράψει ένα ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.  Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοδοξούν η κάθε μια να πετύχουν κάτι μοναδικό.

Αν κατακτήσει το τρόπαιο η Μπάγερν Μονάχου…. Θα γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ (από τότε που μετονομάστηκε από κύπελλο πρωταθλητριών) που θα έχει καταφέρει να το κατακτήσει δυο συνεχόμενες φορές.

Αν κατακτήσει το τρόπαιο η Ατλέτικο Μαδρίτης…. θαπροστεθεί στη λίστα των ομάδων που έχουν σηκώσει το κύπελλο “με τα μεγάλα αυτιά” καθώς αυτό θα είναι το παρθενικό της.

Αν κατακτήσει το τρόπαιο η Τσέλσι… Ο Ζοσέ Μουρίνιο θα γίνει ο μοναδικός προπονητής που θα έχει καταφέρει να στεφτεί πρωταθλητής Ευρώπης με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Αν κατακτήσει το τρόπαιο η Ρεάλ Μαδρίτης…. Θα γίνει η πρώτη ομάδα που φτάνει σε διψήφιο αριθμό τροπαίων στην συνολική ιστορία της διοργάνωσης (10) και η ομάδα με τις περιοσσότερες κατακτήσεις από τότε που ο θεσμός μετονομαστηκε (4).