«Στόχος μας το πρωτάθλημα!»

Ημέρα βραβεύσεων ήταν η σημερινή στην Τούμπα, καθώς τρεις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ παρέλαβαν τα βραβεία τους. Ο Λέο Μάτος κέρδισε το τρόπαιο του 11888 MVP Αυγούστου, από το κοινό της ομάδας και μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου.

«Είμαι εδώ αρκετό καιρό, κοντά στους τρεις μήνες. Οργανωτικά έχουμε ότι χρειαζόμαστε για να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίζουμε ποδόσφαιρο. Έχουμε πάρα πολύ καλή ομάδα, με ποιότητα και στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μας. Γι’ αυτό άλλωστε παίζουμε ποδόσφαιρο. Σε όλες τις ομάδες που ήμουν, στόχος ήταν ο τίτλος και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ αυτή τη χρονιά έχει όλες τις δυνατότητες για να πάρει το πρωτάθλημα».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και το Europa League, ο Λέο Μάτος τόνισε: «Οι πρώτες μου εντυπώσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι ότι είναι ένα πρωτάθλημα με αρκετά καλές ομάδες. Αντιμετωπίσαμε τον Αστέρα, μία δυνατή ομάδα, με ένταση που πάλεψε πάρα πολύ. Όσο για τη δήλωση μου σχετικά με τον τελικό του Europa League, το βασίζω στο ότι παίξαμε κόντρα σε ομάδες όπως ο Άγιαξ και η Φιορεντίνα και δείξαμε ότι παίξαμε καλά. Όσο φαβορί είναι αυτές οι ομάδες να παίξουν στον τελικό, τόσο είμαστε κι εμείς…».

Για το βραβείο που κατέκτησε, σχολίασε: «Το μόνο που με ενδιαφέρει, είναι να βοηθάω την ομάδα. Θέλω μέσα από τη δουλειά μου να δείξω ότι ευχαριστώ την ομάδα που μου έδωσε τη δυνατότητα να παίξω. Είναι ομαδικό βραβείο. Δε θα ήμουν εδώ χωρίς τους συμπαίκτες μου. Είμαι πολύ χαρούμενος και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι άλλαξα πρωτάθλημα και χώρα και κατάφερα να προσαρμοστώ εύκολα. Στην αρχή είναι δύσκολο να προσαρμοστείς σε μία νέα πραγματικότητα και για αυτό το λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου, που έκαναν τη μετάβαση αυτή πιο εύκολη».