Επίθεση Ολυμπιακού και Κούγια σε ΑΕΚ και Βέροια!

Όσο περνάει η ώρα όλο και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν προς τα έξω για όσα έγιναν στο δ.σ. της Λίγκας, που διεξήχθη παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Σε πρώτη φάση, ο Ολυμπιακός, που εκπροσωπήθηκε από τους Γιάννη Βρέντζο και Δημήτρη Αγραφιώτη, εξέφρασε τις την αντίδρασή του και επανέφερε στο τραπέζι την καταγγελία του για το ασυμβίβαστο, που αφορά στην ΟΠΑΠ ΑΕ. Συγκεκριμένα, η πλευρά των «ερυθρόλευκων» υπογράμμισε στον κ. Κοντονή -και σε όλο το συμβούλιο- πως δεν μπορεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης να είναι μέτοχος της εταιρείας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ζήτησαν, λοιπόν, αφού υπάρχει στα… σκαριά ένας νέος αθλητικός νόμος, η Πολιτεία να δώσει βάση -και λύση- στο συγκεκριμένο θέμα.

Από εκεί και πέρα, υπήρξε αντίδραση, για άλλο θέμα, από τον ιδιοκτήτη της Λάρισας και πιο συγκεριμένα τον Αλέξη Κούγια για την επιλογή της Βέροιας να συμφωνήσει με τον ΟΠΑΠ και να φύγει από την στοιχηματική εταιρεία, την οποία διαφήμιζε την προηγούμενη σεζόν στη φανέλα και την οποία διαφημίζει και ο Ολυμπιακός (αντέδρασαν και οι ερυθρόλευκοι).

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Κούγιας είπε μέσα στο Δ.Σ ότι: «Δεν μπορεί η ΑΕΚ να παίζει στη Βέροια και την προηγούμενη μέρα η Βέροια να βάζει διαφήμιση ΟΠΑΠ στην φανέλα της. Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο».

Κατά τα άλλα ο Σταύρος Κοντονής αποχωρώντας από το δ.σ. της Λίγκας, δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Δέχτηκα με χαρά την πρόσκληση να παρευρεθώ στη συνεδρίαση και αποχωρώ με ικανοποίηση. Είχαμε έναν ειλικρινή διάλογο, έθεσα τα ζητήματα που αφορούν την ευταξία στα γήπεδα και την τήρηση των νόμων, ενώ άκουσα προβλήματα, προτάσεις και ιδέες. Συζητήσαμε εκτενώς και σε πνεύμα ειλικρίνειας. Η κυβέρνηση θέλει τις σχέσεις της να τις διαπερνά η ειλικρίνεια και η κατανόηση των διαφορετικών απόψεων που μπορεί να υπάρχουν. Είμαστε σε καλό δρόμο για να λύνουμε προβλήματα κι όχι να τα παρατηρούμε, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή είναι η δουλειά της κυβέρνησης», τόνισε αποχωρώντας από τη συνεδρίαση.

Σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου της κάρτας φιλάθλου, είπε: «Μου ζήτησαν μια παράταση για την κάρτα φιλάθλου και θεωρώ πως θα πρέπει να δοθεί. Θα δούμε το εύρος της. Θα πρέπει να προβλεφθεί αυτό με νομοθετική παρέμβαση, αλλά είναι ένα μέτρα που θα προωθήσει την ευταξία στα γήπεδα και θα μας επιτρέψει να έχουμε φιλάθλους και οικογένειες που δεν θα κινδυνεύουν. Από το να εφαρμοστεί προβληματικά, καλύτερα να εφαρμοστεί με καθυστέρηση. Να υπάρχει κοινωνική ειρήνη και να μην κινδυνεύει κανένας, θεατής ή εργαζόμενος».

Για τα επεισόδια μακριά από τα γήπεδα, με τις πρόσφατες επιθέσεις σε συνδέσμους φιλάθλων, είπε: «Η οπαδική βία πρέπει να αντιμετωπιστεί με πιο σύνθετο τρόπο. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο ώστε τα γήπεδα να μην είναι νησίδες παρανομίας, αλλά να είναι ενταγμένα στη νομιμότητα. Οι προσπάθειές μας έχουν αποδώσει, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε».

Τέλος, για το πώς κρίνει μέχρι τώρα το πρωτάθλημα, είπε: «Είναι νωρίς. Θέλω να είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε φέτος ένα καλύτερο πρωτάθλημα».