ΟΥΕΦΑ : «Να παίξει ο Κουρτουά»

Θέση στο θέμα του Κουρτουά, ο οποίος είναι δανεικός από την Τσέλσι στην Ατλέτικο και υπάρχει όρος που δεν επιτρέπει στους Μαδριλένους να τον χρησιμοποιήσουν εναντίον των Λονδρέζων, εκτός κι αν καταβάλουν 6 εκατομμύρια ευρώ, πήρε η ΟΥΕΦΑ!

Ουσιαστικά, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία τονίζει ότι δεν αναγνωρίζει τέτοιες συμφωνίες και δίνει το πράσινο φως στην Ατλέτικο να χρησιμοποιήσει τον ποδοσφαιριστή, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει στην Τσέλσι.

Αναλυτικά, η επίσημη θέση της ΟΥΕΦΑ για την υπόθεση Κουρτουά :

«Σε απάντηση στις αναφορές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με το θέμα του Τιμπό Κουρτουά, η UEFA θα ήθελε να επαναλάβει τη θέση της.

Η ακεραιότητα των αθλητικών διοργανώσεων αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την UEFA. Τόσο το UEFA Champions League, όσο και ο Πειθαρχικός Κανονισμός της UEFA περιέχουν σαφείς διατάξεις που απαγορεύουν αυστηρά σε οποιαδήποτε ομάδα να ασκήσει, ή να επιχειρεί να ασκήσει, οποιαδήποτε επιρροή πάνω στους ποδοσφαιριστές.

Επομένως, η ενδεχόμενη συμφωνία ή ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των συλλόγων που θα μπορούσε να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο, είναι άκυρο και μη εφαρμόσιμο.

Επιπλέον, οποιαδήποτε προσπάθεια να επιβληθεί μια τέτοια διάταξη θα αποτελούσε σαφή παραβίαση τόσο των κανονισμών του UEFA Champions League, όσο και του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA και επομένως, θα τιμωρηθεί αναλόγως»