Το αλαλούμ με την ημερομηνία ίδρυσης

Πότε ιδρύθηκε τελικά ο ΠΑΟΚ; Το αλαλούμ που υπήρχε εδώ και δεκαετίες αναφορικά με την ημερομηνία ίδρυσης του Συλλόγου αρχίζει να ξεδιαλύνεται και να επικρατεί η επιλογή του Ερασιτέχνη, βάσει του καταστατικού του. Ετσι, λοιπόν, ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης γιορτάζει σήμερα 88 χρόνια ζωής, αφού η 12η Απριλίου 1926 ορίστηκε ως ημέρα ίδρυσης.

Ωστόσο, δεν είναι απόλυτα σαφές σε όλο το φάσμα του ΠΑΟΚ ποια ακριβώς είναι η ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου κι αυτό γιατί, διαφορετικά κομμάτια της οικογένειας του ΠΑΟΚ επιλέγουν άλλη ημερομηνία.

Υπάρχουν, για παράδειγμα εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα γενέθλια του «Δικέφαλου» είναι στις 20 Απριλίου 1926, ημέρα που κατατέθηκε η αίτηση στο Πρωτοδικείο για την αναγνώρισή του και άλλοι στις 21 του ίδιου μήνα και χρόνου, ημέρα κατά την οποία εκδόθηκε η απόφαση για την αναγνώρισή του.

Υπάρχει μία άλλη εκδοχή όπως περιγράφεται και στο βιβλίο ιστορίας του συλλόγου «80 Χρόνια: Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ» του Μιλτιάδη Κανώτα. Αυτή αναφέρει πώς η αίτηση στο Πρωτοδικείο κατατέθηκε στις 10 Απριλίου και η έγκριση για την αναγνώρισή του προέκυψε στις 28 Απριλίου.