Εξώδικο που… ζαλίζει σε Σούπερ λίγκα για 11,3 εκατ. ευρώ!

Στο επόμενο επίπεδο πέρασε η κόντρα της Football League με τη Super League και ενώ πρόσφατα είχε γίνει γνωστό ότι υπάρχει δυσαρέσκεια της πρώτης για τη μη οικονομική στήριξη από την συνεταιρισμός της α’ κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρεται η Football League της απέστειλε εξώδικο, αξιώνοντας το ποσό των 11.310.000 εκατομμυρίων ευρώ για οφειλές από το 2011 μέχρι και σήμερα και ζητώντας να αποδοθούν οι 450.000 ευρώ άμεσα ώστε να καλυφθούν άμεσα οι επιτακτικές ανάγκες και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

«Σύμφωνα με την παράγραφο 12 του νόμου 3479/2006 προβλέπεται ότι η Ένωση Α’ Εθνικής παρέχει, κατά τη ρητή πρόβλεψη του καταστατικού της, οικονομικές ενισχύσεις στα μέλη της, καθώς και στους συλλόγους Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών είτε απευθείας σε αυτούς είτε μέσω της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας ισομερώς. Οι ενισχύσεις αυτές εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα της Ένωσης Α’ Εθνικής κατηγορίας.

Η ανωτέρω διάταξη αποτυπώθηκε στον άνω νόμο, διότι το πνεύμα και ο σκοπός του νομοθέτη ήτο να υπάρξει οικονομική ενίσχυση από την ανώτερη επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου (Super League) προς τη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία (Football League)», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο εξώδικο.

Επίσης, τονίζεται ότι από το 2006 που συστάθηκε η Super League και στις έξι από τις έντεκα περιόδους ύπαρξής της δόθηκαν συνολικά 12 εκατομμύρια ευρώ στις ομάδες της μικρότερης κατηγορίας.

Η μικρή λίγκα πρότεινε να γίνει συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές την προσεχή Πέμπτη ώστε να δοθεί διευθετηθεί το θέμα. Σε περίπτωση που δεν δοθούν άμεσα οι 450.000 ευρώ που ζητά η μικρή λίγκα ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα η διοίκηση Σφακιανάκη ενημέρωσε ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα της μέσω των δικαστηρίων.