Και ο Μοντεκάλβο συνεχίζει να… υπόσχεται

Ο Φάμπιο Μοντεκάλβο μιλώντας στον Arena FM 89,4 αναφέρθηκε στο σημείο που βρίσκονται οι συζητήσεις με τον Σπύρο Παπαθανασάκη, τονίζοντας πως αυτός και οι εταίροι του είναι έτοιμοι να αγοράσουν την ομάδα, δίχως να προβούν σε οικονομικό έλεγχο.

Αναλυτικά:

«Δεν κάναμε σίγουρα διακοπές, κάναμε τα ραντεβού μας, περισσότερα στην Αθήνα αλλά και στην Θεσσαλονίκη. Μέρα με την μέρα συμπληρώνεται το πάζλ του Ηρακλή στο δίκτυο μας. Είμαι από την μεγάλη σχολή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και έχω μάθει να παίρνω πάντα τις ευθύνες αυτών που λέω και αυτών που κάνω. Οτιδήποτε έχει ειπωθεί από μη εξουσιοδοτημένους ανθρώπων δεν έχει καμία αξία. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους συνέταιρους μου που είναι πολύ σημαντικοί επενδυτές. Βλέπω ότι υπάρχει μια μεγάλη διαμάχη και μεγάλος φόβος, αυτό σημαίνει ότι οι οπαδοί του Ηρακλή είναι παθιασμένοι και αυτό μ’αρέσει πολύ.

Οι οπαδοί αγαπάνε πολύ την ομάδα και είναι σαν εμένα. Και εγώ μεγάλωσα στον δρόμο, αλλά έχω πολλούς φίλους που δεν είχαν την τύχη και την εξέλιξη που έχω εγώ. Δεν θέλω να αντιπαραθέτω με κανέναν, οι οπαδοί έχουν δίκιο γιατί στους οπαδούς δεν αρέσει μια κατάσταση που δεν είναι ξεκαθαρισμένη. Αν θέλουν όμως να έχουν έναν καινούργιο επενδυτή, έναν καινούργιο πρόεδρο, πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή. Αν σταματήσει αυτή η ένταση μπορώ να φέρω τους λογιστές μου για να ελέγξουν τα βιβλία. Έτσι θα οριστικοποιήσουμε τα πράγματα και θα γίνει η αγορά του Ηρακλή. Ο έλεγχος των βιβλίων του Ηρακλή είναι πολύ χρήσιμος για να καταλάβει κάποιος τι γίνεται. Όταν ελέγχεις τα λογιστικά βιβλία του κλαμπ είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για μια εταιρεία. Όσων αναφορά φυσικά αυτόν που θα αγοράσει».

Ξεκίνησε ο έλεγχος γιατί υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι ο κ.Παπαθανασάκης δεν σας άφησε να ξεκινήσετε τον έλεγχο;

«Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σαμποτάζ στο εσωτερικό του Ηρακλή με τους εχθρούς του κ.Παπαθανασάκη. Εγώ δεν καταπατώ συμφωνίες και είμαι πολύ ξεκάθαρος. Ο πρόεδρος Παπαθανασκης σίγουρα έχει τις δικές του ευθύνες, αλλά έχουμε και τις δικές μας αντιπαραθέσεις. Εγώ τον σέβομαι αλλά αυτό που διάβασα σήμερα είναι πολύ μεγάλο ψέμα. Δεν θα δώσουμε καμία εγγύηση για αυτόν τον έλεγχο. Χθες το βράδυ μετά την συνάντηση που είχα με τους συνέταιρους μου, θέλουμε να αποκτήσουμε τον Ηρακλή και να τον κάνουμε μια μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη. Είμαστε διατεθειμένοι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να κάνουμε μια προσφορά στον κ.Παπαθνασάκη, χωρίς καν να έχουμε τελειώσει τον έλεγχο, με μια προθεσμία πληρωμής.

Έχει περάσει ήδη αρκετός καιρός και δεν έχουμε προχωρήσει πολύ, ακόμα δεν έχω δει το προπονητικό κέντρο. Θέλουμε τόσο πολύ τον Ηρακλή που παρά την υποχρεωτική διαδικασία να ελέγξουμε τα νούμερα, εναλλακτικά με τις ημερομηνίες που έχουμε πει με τον κ.Παπαθασάκη, σκεφτήκαμε μέχρι το τέλος της βδομάδα να προσφέρουμε μια τιμή αγοράς της ομάδας.

Μετά αν τα νούμερα είναι πολύ κακά η προσφορά θα πρέπει να πέσει, αυτό νομίζω ότι είναι αυτονόητο. Δεν θέλω να φύγω από την Θεσσαλονίκη και να μην έχω πάρει τον Ηρακλή».

Το μήνυμα του στον Σπύρο Παπαθανασάκη: «Αγαπητέ Σπύρο, το Σάββατο δεν θα έρθω να δω τα λογιστικά βιβλία, σου δίνω το …τάδε ποσό αυτή την ημερομηνία ,μου δίνεις το κλαμπ; Είσαι διατεθειμένος να το κάνεις αυτό. Ναι ; τον παίρνουμε! Όχι; θα πάμε να δούμε τα λογιστικά βιβλία».

Για την ομάδα μέχρι τώρα: «Με όλο τον σεβασμό η ομάδα έχει μέχρι τώρα δυο βαθμούς και δεν έχει παίξει κανένα σπουδαίο ποδόσφαιρο. Δε αναφέρομαι στους ποδοσφαιριστές, τους σέβομαι απεριόριστα, υπάρχουν αρκετοί νέοι και άλλοι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Δεν έχουν πάντως και τις σωστές προϋποθέσεις για να παίξουν καλά, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά».

Τι νούμερο μπορείτε να πληρώσετε για να πάρετε τον Ηρακλή;

«Με πιέζετε… Υπογράψαμε έναν προσύμφωνο, αλλά δεν θα σας πω πόσο κοστίζει γιατί σέβομαι τους όρους του προσύμφωνου που έχουμε υπογράψει. Και πραγματικά λυπάμαι για αυτούς που κυκλοφόρησαν κάποια στοιχεία, μήνυση δεν θα κάνω σε κανέναν, γιατί είμαι κύριος και μεγάλωσα στους δρόμους. Επειδή είμαι ξένος δεν σημαίνει ότι ήρθα εδώ να με κοροϊδέψουν»

Είστε αισιόδοξος ότι θα τελειώσει η όλη διαδικασία;

«Ναι είμαι αισιόδοξος εδώ και ένα μήνα».

Αν πάρετε τον Ηρακλή ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις; Υπάρχει κάποιο πλάνο;

«Οι 12 άθλοι του Ηρακλή λέγεται το πλάνο μας, γιατί εμείς ξέρουμε και την ιστορία της Ελλάδας. Ένας εκπρόσωπος των οπαδών θα είναι στην διοίκηση της ομάδας. Αυτοί θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος και όπως σας έχω πει, 12 εκ. ευρώ θα είναι η ΕΠΕΝΔΥΣΗ και όχι οι εγγυήσεις όπως λάθος γράφτηκε. 12 χώρες θα είναι αυτές που θα κάνουν φαν κλαμπ του Ηρακλή, 12 μπουτίκ θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε και πολλά ακόμα».

Αναφορικά με τους δυο άραβες επενδυτές: «Η φωνή τους είμαι εγώ, είναι δύσκολο να έρθουν στην Ελλάδα αν δεν κλείσει η συμφωνία. Αυτοί που δεν πιστεύουν δεν με αφορούν και δεν με ενδιαφέρει τι λένε».