Το (μπασκετικό) αντίο του Χένες

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε την ποδοσφαιρική Μπάγερν, τελευταία γνωρίσαμε και την μπασκετική, που φέτος αγωνίστηκε με wild card στην Ευρωλίγκα.

Οι Βαυαροί αποφάσισαν να επενδύσουν στο μπάσκετ, το χέρι του το έβαλε ο Ούλι Χένες, που δημιούργησε αυτό το πρότζεκτ από το 2010, και τώρα, που ήρθε η… στραβή και πρέπει να πάει στη φυλακή, ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας της Μπάγερν, αποχαιρέτησε την ομάδα μπάσκετ με τον τρόπο του.

bayern

Ο Χένες δεν ξέχασε το τελευταίο δημιούργημά του, κάλεσε όλη την ομάδα μπάσκετ για δείπνο και αποχαιρέτησε παίκτες και προσωπικό.

«Έκανα ένα λάθος στη ζωή μου και το έχω αναγνωρίσει», είπε για την περιπέτειά του. «Έχετε εξελιχθεί εξαιρετικά σαν ομάδα, πρέπει να συνεχίσετε έτσι. Σας εύχομαι να πάνε όλα καλά. Η Μπάγερν είναι μια μεγάλη οικογένεια. Στην Μπάγερν δεν αγωνίζεται κάποιος μόνο για τα χρήματα, αλλά και γιατί το λέει η καρδιά του και χτυπάει γι΄ αυτή την ομάδα» ήταν τα λόγια του Χένες στο αποχαιρετιστήριο δείπνο.

Τεχνικός διευθυντής της Μπάγερν, είναι ο Μάρκο Πέσιτς, γιος του προπονητή Σβέτισλαβ και πρώην παίκτης του Ηρακλή.

«Θα κρατήσουμε άδεια τη θέση του στο Audi Dom. Χωρίς την συμμετοχή του Ούλι Χένες δεν θα ήμασταν σήμερα, αυτό που είμαστε. Είναι ο πατέρας αυτού του πρότζεκτ. Ανθρώπινα, αλλά και επιχειρισιακά, ήταν για μας ένας μεγάλος δάσκαλος και είναι χρέος μας να συνεχίσουμε» δήλωσε ο Μάρκο Πέσιτς.

«Ακόμη και την εποχή που ετοιμάζονταν για τη δίκη, ήταν δίπλα μας, και πάντα πρόθυμος να μας βοηθήσει. Δεν μας αγνόησε ποτέ και πάντα σήκωνε το τηλέφωνο. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε έναν τίτλο για να του τον αφιερώσουμε» συμπλήρωσε ο Μάρκο Πέσιτς.

Ο (μπασκετόφιλος) Χένες βοήθησε την μπασκετική Μπάγερν να βρει τον δρόμο της, έκλεισε επικερδείς συμφωνίες, έφερε σπόνσορες στο μπάσκετ, την καθιέρωσε σε υψηλό επίπεδο και πολλές φορές, και ήταν μόνιμος θαμώνας στο «Audi Dom», συνήθως παρέα με τον Σβάινστάιγκερ και κάποιες φορές και με τον Γουαρδιόλα στο πλευρό του. Παρέλαβε την ομάδα, όταν ήταν στην μετριότητα της Α2 κι έπαιζε σε μία… στρούγγα, και την αφήνει στην Ευρωλίγκα, γεμίζοντας σε κάθε παιχνίδι το “Audi Dom”, χωρητικότητας 6.700 θέσεων. Παράλληλα, ο Χένες βοήθησε και την γερμανική Λίγκα του μπάσκετ να δυναμώσει, ενισχύοντας την εμπορικότητά της με το μεγάλο όνομα της Μπάγερν.

pepe

Η φυλάκισή του και η αναγκαστική αποχώρησή του από την ομάδα, δεν θα αλλάξει πλέον την πορεία της.

«Αυτό που αφήνει ως παρακαταθήκη στην ομάδα μπάσκετ, είναι πως έχει οργανώσει έτσι την ομάδα, που πλέον μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτόν» σχολίασε ο επικεφαλής της διοίκησης, Ρούντολφ Σελς.

Και χωρίς τον Χένες, η ομάδα μπάσκετ της Μπάγερν θα έχει και την επόμενη σεζόν ένα μπάτζετ γύρω στα 13 εκατομμύρια ευρώ, θα κρατήσει σχεδόν όλους τους παίκτες της και ο Πέσιτς σχεδιάζει να κάνει 2-3 προσθήκες.