Η λιτότητα, που έγινε… εξυγίανση

Το ΑΠΕ είναι το περίφημο “Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων” και είναι φυσικά Δημόσιο μέσο ενημέρωσης. Όσοι απασχολούνται σ΄ αυτό, λοιπόν, πρέπει να προσέχουν λίγο παραπάνω γιατί ουσιαστικά εργοδότης είναι η κυβέρνηση.

Η Άνγκελα Μέρκελ, όταν ήρθε στην Αθήνα, έκανε δηλώσεις για την κατάσταση της χώρας και οι δηλώσεις της αρχικά αποτυπώθηκαν σωστά από το ΑΠΕ, από το οποίο ενημερώνονται όλα τα υπόλοιπα μέσα, εφημερίδα, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, ίντερντε κλπ.

Αρχικά λοιπόν, η Μέρκελ μίλησε για “πορεία λιτότητας” και “μέτρα λιτότητας”. Σε κάποιους όμως δεν αρέσει η λέξη “λιτότητα” κι έτσι πολύ γρήγορα το “πορεία λιτότητας” και τα “μέτρα λιτότητας” έγιναν “πορεία εξυγίανσης” και “επιτυχή μέτρα”.

Άλλωστε, εκλογές έρχονται, τόσος αγώνας γίνεται για να πειστούν οι ιθαγενείς ότι υπάρχουν πρωτογενές πλεόνασμα χωρίς ανάπτυξη και έξοδος στις αγορές, μην χαλάσει το σκηνικό που στήνεται!

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν βρέχει, αλλά κάποιοι μας φτύνουν. Αφήστε που μπορεί κάποιος… κακοπροαίρετος να πει ότι το κείμενο πέρασε από κυβερνητική λογοκρισία και υπό το φόβο να χάσουν κάποιοι τη δουλειά τους σε εποχές… εξυγίανσης, προτίμησαν να υπακούσουν στις εντολές της κυβέρνησης. Γιατί θα βρεθούν σίγουρα και τέτοιοι… κακοπροαίρετοι.

Thessports