Με σήματα καπνού για ναυτιλιακή χρήση γέμισε το «Καραϊσκάκης» (pic)

Αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα στο «Καραϊσκάκης» με τα βαρελάκια καπνού που χρησιμοποιήσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα ο Αρετόπουλος να διακόψει το ματς με τον ΠΑΟΚ τέσσερις φορές.

Το γήπεδο στο Φάληρο γέμισε με κόκκινο καπνό, πρωτόγνωρο για ελληνικό γήπεδο, καθώς τα συγκεκριμένα βαρελάκια καπνού είναι κυρίως για ναυτιλιακή χρήση και μόνο σε εξωτερικό χώρο μακριά από ανθρώπους και μόνο από ενήλικο χρήστη.

Συγκεκριμένα, τα σήματα καπνού κινδύνου αποτελούν σημαντικό μέρος του σωστικού εξοπλισμού σε ένα σκάφος, βοηθούν τους διασώστες να εντοπίσουν πιο εύκολα, ενώ θα πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα κατάλληλα αδιάβροχο κιβώτιο. Μάλιστα, εκτός τα βαρελάκια καπνού, υπάρχουν τα βεγγαλικά χειρός καθώς και φωτοβολίδες αλεξίπτωτου.

Για ασφαλή χρήση, το πλήρωμα οφείλει να διαβάζει τις οδηγίες οι οποίες βρίσκονται πάνω στα βεγγαλικά. Όλα τα βεγγαλικά πρέπει να περιλαμβάνουν την ημερομηνία λήξεώς τους και όταν χρειαστεί να αντικαθιστάνται. Ανάβετε όλα τα είδη φωτοβολίδων σε απάνεμο μέρος, έτσι ώστε ο καπνός και τα τυχόν υπολείμματα να εξανεμιστούν…

Οι τιμές τους ανάλογα με το μέγεθος (μικρό, μεσαία, μεγάλο) κυμαίνονται από 4,50 ευρώ ως 12,50 ευρώ. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πάρα πολλά και μπορεί ο οποιοσδήποτε να αγοράσει ακόμα και να μην είναι ναυτικός ή να μην έχει καν σκάφος.