Αυτός πάει για πρόεδρος της ΕΠΟ

Ο καθηγητής Δικαίου και μέλος του CAS, Πέτρος Μαυροειδής αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής Εξομάλυνσης. Ποιοι θα είναι οι άλλοι υποψήφιοι…

Στον Πέτρο Μαυροειδή φαίνεται πως έχει καταλήξει η FIFA για να δώσει τα κλειδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η σύνθεση της Επιτροπής Εξομάλυνσης πρόκειται να γίνει επίσημα γνωστή το προσεχές Σάββατο από τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ωστόσο στην προεδρία της αναμένεται να βρίσκεται ο καθηγητής Δικαίου και μέλος του CAS, όπως αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο κ.Μαυροειδής αποτελεί εδώ και χρόνια μέλος του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης (CAS) κι εμφανίζεται να είναι θετικός στην προοπτική να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.

Σε ό,τι αφορά το βιογραφικό του, σπούδασε νομικά στη Γερμανία, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στο διεθνές δίκαιο σε ΗΠΑ και Βρυξέλλες. Εδώ και μία πενταετία είναι καθηγητής Δικαίου στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο στην Φλωρεντία, καθώς επίσης διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια από το 2003.

Από εκεί και πέρα ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν η Επιτροπή Εξομάλυνσης θα είναι πενταμελής ή επταμελής, με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη πάντως να επιθυμεί το πρώτο. Αξιοσημείωτο ότι στη σύνθεσή της θα βρίσκεται τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστής, με τον Άγγελο Χαριστέα να φαντάζει το φαβορί, ενώ εφόσον μπει και δεύτερος, επικρατέστερος προβάλει ο Άγγελος Μπασινάς. Επιπλέον πρόκειται να υπάρξει κι ένας πρόσωπο από το Υπουργείο, που πιθανότατα θα είναι δικαστικός.

Στο ενδεχόμενο πάντως που η επιτροπή είναι πενταμελής, η φημολογία θέλει και τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη να βρίσκεται σε αυτή, όχι όμως κι αν είναι επταμελής. Στην τελευταία πάντως περίπτωση, θέση αναμένεται να έχει κι ένας δημοσιογράφος.

Οσο για τη θέση του αρχιδιαιτητή, ο εκλεκτός είναι ο Γιώργος Μπίκας, στον οποίο ωστόσο ο Κύπριος παράγοντας φέρεται να επιθυμεί να δώσει και θέση στην Επιτροπή Εξομάλυνσης.

Πηγή : sdna.gr