«Η εικόνα μας δεν είναι αισιόδοξη»

Ο Άρης υποδέχεται το βράδυ της Τετάρτης (26/10, 21:00, NovaSports3HD) τους Bakken Bears στο «Nick Galis Hall», στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του Champions League. Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για το παιχνίδι:

«Είναι σαφές ότι είμαστε σε μία δύσκολη περίοδο, αγωνιστικά. Τα αποτελέσματά μας στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι καλά, το κυριότερο είναι ότι η εικόνα μας δεν είναι αισιόδοξη. Κάναμε τα μίτινγκ που έπρεπε, προπονηθήκαμε 2-3 μέρες και προσπαθήσαμε να έρθουμε πιο κοντά, γιατί όταν υπάρχουν μπροστά σου τέτοιου είδους καταστάσεις πρέπει να έρθεις ακόμα πιο κοντά με τους συμπαίκτες σου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα επόμενα παιχνίδια με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

Για τον τραυματισμό του Βασίλη Καββαδά: «Σίγουρα οι ατυχίες παίζουν τον ρόλο τους, είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Ήταν πραγματικά απρόσμενο αυτό, ήταν ένα σοκ. Ο Βασίλης είναι ένας παίκτης ο οποίος τον τελευταίο καιρό δείχνει να βελτιώνεται και να βρίσκει τον ρυθμό του. Δυστυχώς τον χάνουμε για δύο μήνες, είναι για μας ένας προβληματισμός και σε πρώτη φάση θα πρέπει να προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του εκ των έσω».

Για τον αγώνα με τους Bakken Bears: «Αυτό που έχουμε επισημάνει μεταξύ μας είναι ότι το ζητούμενο δεν είναι ο αντίπαλός μας, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός. Το ζητούμενο είναι το εμείς. Πρέπει μέσα από το «εμείς» να βρούμε τις λύσεις, άσχετα με το τι είναι ο αντίπαλος, πώς παίζει, πόσο καλός είναι. Ο αυριανός αντίπαλος είναι μια ομάδα που παίζει σε πολύ up tempo ρυθμό, έχει σε πολύ έντονο βαθμό το τρέξιμο στο παιχνίδι του και το σουτ το οποίο πολλές φορές έρχεται μέσα από όχι κάτι οργανωμένο, από ελεύθερο παιχνίδι. Μια ομάδα που χαρακτηριστικό της είναι ότι παίζει χωρίς άγχος, σουτάρει χωρίς να σκέφτεται και χωρίς να διστάζει, τρέχει το γήπεδο και χτυπάει σε πολύ γρήγορες επιθέσεις. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ υποψιασμένοι σ’ αυτό, πολύ συμπαγείς ειδικά στα πρώτα 8-10 δευτερόλεπτα της κατοχής, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε μία αμυντική βάση σε πρώτη φάση. Όμως αναμφίβολα το πρόβλημά μας είναι στην επίθεση όπου πρέπει να λειτουργήσουμε καλύτερα».

Για το ενδεχόμενο αλλαγών στο ρόστερ: «Αυτήν τη στιγμή δε σκέφτομαι τίποτα, κοιτάω μόνο το αυριανό παιχνίδι. Η ομάδα μου είναι αυτή που είναι αυτήν τη στιγμή μέσα στο παρκέ και μ’ αυτήν την ομάδα θα πάμε να πολεμήσουμε τα επόμενα ματς.