«Άρης εναντίον Άρη!»

Ο Βασίλης Σίμτσακ μίλησε για λογαριασμό των παικτών του Άρη στη διάρκεια της media day.

«Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Είναι προφανές αυτό. Προερχόμαστε από μια δύσκολη ήττα. Δεν είναι η ήττα που πείραξε. Αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος, μπορείς να χάσεις. Το θέμα είναι ο τρόπος που ήρθε, η προσπάθεια που δεν καταβάλαμε για να κάνουμε αυτό που πρέπει και για αυτό υπάρχει αυτός ο προβληματισμός. Από δω και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να προσπαθήσουμε να φέρουμε τα πράγματα σε καλύτερη κατάσταση.

Μπροστά μας έχουμε ένα παιχνίδι για το BCL. Είναι μια ομάδα άγνωστη προς εμάς. Έχει έναν περίεργο τρόπο παιχνιδιού με πολλά ελεύθερα σουτ, λίγο ανοργάνωτα και πολύ επιθετικό ριμπάουντ. Από κει και πέρα πρέπει να μπούμε πολύ συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη.

Η απώλεια του Βασίλη (Καββαδά) είναι πάρα πολύ μεγάλη για την ομάδα μας. Όπως έχει δείξει και ο ίδιος βοηθούσε πάρα πολύ και στο αμυντικό, αλλά κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Τελείωνε πάρα πολλές μπάλες με πλάτη στο καλάθι. Τώρα από δω και πέρα θα πρέπει να βρούμε και εμείς τρόπο για να αναπληρώσουμε όσο μπορούμε το κενό του και να βοηθήσουμε την ομάδα να πάρει τις νίκες που χρειάζεται.

Προσωπικά δε θεωρώ πως φτάνουν μόνο οι νίκες. Είναι και ο τρόπος που θα έρθουν. Απλά μια νίκη αύριο με 5-6 πόντους δε θα βοηθήσει σε κάτι. Ίσα ίσα θα κρύψει πράγματα. Το θέμα είναι μέσα από τη συνολική προσπάθεια να καταφέρουμε να βγάλουμε τους αυτοματισμούς στην επίθεση. Και εφόσον έχουμε δείξει πως δεν μπορούμε να σκοράρουμε πάνω από 70 πόντους, στην άμυνα να μην δεχόμαστε 60 αλλά 50. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιώσουμε κάποια κομμάτια μας που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια.

Το κακό ξεκίνημα είναι θέμα συνεργασιών. Δεν υπάρχουν κάποια πράγματα που πέρυσι μας ήρθαν πιο εύκολα. Συνεργασίες, τρόπος σκέψης μέσα στο παιχνίδι. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερο. Θέλει πάρα πολύ μυαλό, τα προσόντα έρχονται σε δεύτερο ρόλο. Εκεί έχουμε χάσει λίγο τη χημεία μας, λίγο τον τρόπο σκέψης και σίγουρα από δω και πέρα υπάρχει και θέμα αυτοπεποίθησης. Αλλά αυτή είναι η δουλειά μας.

Δεν έχει σημασία πόσα άστοχα σουτ κάνεις, αλλά το να προσπαθείς. Προσωπική μου άποψη είναι πως αν προσπαθείς 100% και τα σουτ θα μπουν και οι άμυνες θα βγουν. Ό,τι έχει γίνει πρέπει να το αφήσουμε στο παρελθόν. Και πρέπει βήμα βήμα να κάνουμε μια νέα αρχή από αύριο. Όπως είναι τώρα τα πράγματα, για εμάς δεν υπάρχει ομάδα μικρής ή μεγάλης δυναμικότητας. Είμαστε σε ένα τέτοιο σημείο που όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες και αυτό οφείλεται σε αυτά που έχουμε δείξει στο παρκέ. Δεν είμαστε μια ομάδα που μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε στο παρκέ. Αύριο δεν αντιμετωπίζουμε τους Δανούς, αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας. Είναι ΑΡΗΣ εναντίον ΑΡΗ. Πρέπει να βελτιωθούμε, πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας τα αρνητικά στοιχεία και να βγάλουμε στο παρκέ ό,τι θετικό υπάρχει».