«Με ανησυχούν τα πολλά λάθη» (video)

Παρ’ ότι ο Δικέφαλος κέρδισε με 59-52 ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας και στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τόνισε ότι τον ανησυχούν τα πολλά λάθη κι όχι ότι έμεινε άποντος για δεύτερο σερί ματς ο Τέιλορ.

Αναλυτικά:

Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Τους είχαμε αντιμετωπίσει και στο φιλικό αλλά ήταν διαφορετικά σήμερα. Ήταν ένα κακό παιχνίδι και οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη. Τα δικά μας 27 λάθη δεν δικαιολογούνται. Το ότι κερδίσαμε με τόσα λάθη, είναι επιτυχία. Πρέπει να διορθώσουμε τα πράγματα σε απλές κινήσεις. Να πιστέψουν οι παίκτες περισσότερο στον εαυτό τους και να τελειοποιήσουμε τις συνεργασίες δύο και τριών παικτών».

Για τα προβλήματα που υπήρξαν με τις μπάλες στη διοργάνωση του Basketball Champions League: «Είναι διαφορετική η μπάλα στην Ευρώπη από το πρωτάθλημα. Είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσουμε, όχι μόνο εμείς αλλά και όλες οι ομάδες».

Για τα πολλά λάθη: «Αν ήξερα για τα λάθη θα το είχα λύσει. Παίζει ρόλο η ψυχολογία τη στιγμή και η αντίδραση του παίκτη κάτω από πίεση που δεν μπορεί να αντιδράσει σε όσα κάνει. Τα λάθη ήταν πολλά όταν χάθηκαν τα εύκολα καλάθια στην αρχή».

Για τα παράπονα του προπονητή της Ουσάκ σχετικά με τη διαιτησία: «Και εγώ μπορεί να έχω παράπονα από τη διαιτησία, αλλά βλέπουμε το παιχνίδι από την αντίδραση στις καταστάσεις που μας έφερε η άλλη ομάδα».

Για το γεγονός πως ο Τέιλορ έμεινε και πάλι άποντος: «Δεν ανησυχώ για τον Τέιλορ. Ανησυχώ για τα λάθη της ομάδας. Για το πως θα βελτιωθεί, δεν είναι κάτι απλό. Δεν είναι η ομάδα, αλλά πως οι περιορίσεις αυτό που γίνεται. Πρέπει να καταλάβει ο παίκτης πώς πρέπει να αντιδράσει για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλεις. Είναι άπειρα παιδιά και βγαίνουν εύκολα από το παιχνίδι και τα πράγματα δυσκολεύουν».

Για τις δυο συνεχόμενες νίκες: «Όλοι οι αντίπαλοι είναι ίδιοι για εμάς. Κοιτάζουμε το δικό μας παιχνίδι και όλες οι ομάδες είναι δύσκολες για εμάς. Κάτι που δεν αλλάζει με μια δύο νίκες».