«Μακάρι σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε 2-0 από την αρχή…»

Ο Βλάνταν Ίβιτς, στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε την ικανοποίησή του για τη νίκη και για κάποια στοιχεία του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει ξανά για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Αρχικά είπε: «Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος για τη νίκη. Παίξανε αρκετοί παίκτες που ήταν πολύ καιρό έξω και δεν είχαν αγωνιστικό ρυθμό, κάτι λογικό, ενώ κάποιοι που παίξανε έδειξαν κουρασμένοι. Οταν έχεις ενα σκορ 2-0, δε λέω ότι χαλαρώσαμε, αλλά περιμέναμε να τελειώσει το παιχνίδι γιατί έχουμε την Κυριακή το ντέρμπι και μια δύσκολη εβδομάδα. Είμαι ευχαριστημένος με τη νίκη».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο: «Πριν τελειώσει το παιχνίδι το συζητούσαμε με τους συνεργάτες μου. Εκτός από την Τιφλίδα δεν σκοράρουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν μπορώ να πω ότι δεν κάνουμε ευκαιρίες. Είναι περίεργο. Αν μπορώ να διαλέξω, μακάρι κάθε παιχνίδι να είμαστε 2-0 στην αρχή».

Για τον τρόπο που αμύνεται ο ΠΑΟΚ: «Ζητάω από τους παίκτες οργανωμένη άμυνα μετά από χαμένες μπαλιές. Στο πρώτο ημίχρονο λειτούργησε καλά, κλέψαμε πολλές μπάλες. Προτιμώ να παίζουμε έτσι, αυτό δουλεύουμε στις προπονήσεις. Το θέμα είναι να καταλάβουν οι παίκτες. Είχαμε πολλούς ποδοσφιαριστές μπροστά που είχαν την φρεσκάδα να το κάνουν και φαινόταν ότι στο πρώτο ημίχρονο, γιατί δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις».

Για το αν θεωρεί πωςκάποιοι παίκτες έδειξαν έλλειψη ομαδικότητας: «Υπήρχαν δυο-τρεις τέτοιες φάσεις. Για έναν επιθετικογενή παίκτη που δεν έχει πολλές συμμετοχές και μπαίνει για να δείξει ότι η θέση του είναι στην ενδεκάδα, μπορεί να θεωρηθεί ίσως δικαιολογημένο, αν κι εγώ πιστεύω ότι η ομαδικότητα είναι σημαντική. Στη φάση του Τιάμ θα μπορούσε να δώσει πάσα είναι κάποιες αποφάσεις που παίρνεις εκείνη τη στιγμή που δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω. Πιστεύω ότι και ο ίδιος εκείνη τη στιγμή είχε το καλύτερο στο μυαλό του κι έκανε σουτ. Αυτό που κάνει τη διαφορά στο ποδόσφαιρο είναι η αντίληψη».

Για τις αλλαγές: «Ο Μυστακίδης ήταν να βγει στο ημίχρονο γιατί ζαλιζόταν είχε ένα χτύπημα στο κεφάλι και δεν ήταν καλά. Μετά ζήτησε να βγει έπειτα από δέκα λεπτά στο β΄ημίχρονο και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε γιατί είναι ένας παίκτης που υπολογίζουμε και μπορεί να είναι στη βασική ενδεκάδα κόντρα στην ΑΕΚ».