«Ο Σαββίδης μου είπε να πουλήσω την ομάδα»

Σε μια συνέντευξη-έπος ο Αλέξης Κούγιας μίλησε με σκληρά λόγια για την εικόνα της ομάδας του, ενώ μίλησε και για τον…φίλο του Ιβάν Σαββίδης και την πρόταση «συνεργασίας» που του έκανε. 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως τον ΠΑΟΚ που συναίνεσε για ενός λεπτού σιγή για τον Μπάμπη Μπλιώνα. Εύχομαι αυτό να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Μέσα στο γήπεδο έχουμε να μοιράσουμε τα πάντα, στην εξέδρα όμως το όνειρο μου είναι να έχουμε αδερφωμένους οπαδούς.

Είδαμε ένα παιχνίδι χωρίς καμία ένταση. Είμαι στεναχωρημένος από την απόδοση της ομάδας. Είμαι και από την Κυριακή για την τραγική απόδοση. Αποτελεί προσβολή στην προσπάθεια που κάνω, τέτοιες εμφανίσεις. Ολα τα ματς είναι τελικός για εμάς.

Είναι πολλά πράγματα που μας έχουν πειράξει αλλά πρέπει να τα κρατήσουμε για τα αποδυτήρια. Έχω καταλάβει τι συμβαίνει. Μετράω μέχρι το 100 για να πάρω αποφάσεις. Αυτή η ομάδα θα βρει το δρόμο της με κάθε τρόπο. Δεν ξεγελιέμαι από τη νίκη με τον Ολυμπιακό αλλά και την εμφάνιση με την ΑΕΚ. Δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτό που βλέπω και από συμπεριφορές ανθρώπων που βλέπω. Θα τα διορθώσω όλα…»

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Έχω κάνει έναν καταπληκτικό φίλο στα 66 μου χρόνια. Αυτός λέγεται Ιβάν Σαββίδης. Είχα μια μεγάλη συνάντηση μαζί του, ανταλλάξαμε απόψεις. Τον φίλο μου επειδή πολλοί τον εκμεταλλεύονται, δεν παίρνει αυτά που του αξίζουν. Για την άποψη του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τη συμμερίζομαι απόλυτα και έχουμε πει ότι θα αποτελέσουμε τουλάχιστον ένα δίδυμο ανθρώπων. Είμαι καλός δικηγόρος, αυτά που μου περισσεύουν τα βάζω στο ποδόσφαιρο.

Είναι άδικο, άνθρωποι σας σαν εμάς να μην παίρνουν ικανοποίηση. Δεν είχα ποτέ τέτοια άποψη για κανέναν ιδιοκτήτη ομάδας. Του το είπα, μπροστά στο Ζαγοράκη. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ του κοστίζει πολύ περισσότερο και παίρνει λιγότερες ικανοποιήσεις από αυτά που πληρώνει. Μου απάντησε, «πούλησε την ΑΕΛ και έλα να γίνουμε συνεταίροι. Του είπα ότι δε γίνεται αυτό. Του είπα ότι με θωρώ ευλογημένο που είμαι ηγέτης αυτής της ομάδας και το τελευταίο που θα ήθελα θα ήταν να πουλήσω τις μετοχές μου. Εχουμε δώσει το λόγο μας να συνεργαστούμε σε όλους τους τομείς. Τον προσκάλεσα να έρθει την Κυριακή, να έρθει στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και εγώ είμαι προσκεκλημένος να δω το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Του εύχομαι τα καλύτερα, όπως και στον κόσμο του ΠΑΟΚ να ζήσει τις στιγμές που του αξίζουν».