«Η πίεση χρειάζεται προσωπικότητες»

Η «λευκή» ισοπαλία απέναντι στον Ηρακλή ήταν το τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη για τον Παναθηναϊκό, με τον Αντρέα Στραματσόνι να στέκεται στις πολλές χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του.

Αναλυτικά:

«Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να το νικήσουμε από το πρώτο λεπτό. Θέλαμε την σωστή νοοτροπία. Για δεύτερο σερί ματς κάναμε ευκαιρίες αλλά δεν σκοράραμε. Είμαι χαρούμενος για τον Μίγγο, καθώς ήταν το πρώτο του παιχνίδι και έπαιξε με προσωπικότητα. Η διαφορά με την Βέροια είναι πως στο τελευταίο διάστημα του αγώνα, σήμερα δεν σταματήσαμε να προσπαθούμε. Είπα στους παίκτες μου να μην δημιουργήσουν κακή ψυχολογία. Είναι απλά μια στιγμή. Μια ατυχία. Κάναμε 25-30 ευκαιρίες στα τελευταία ματς. Το πρόβλημα είναι όταν δεν δημιουργείς ευκαιρίες. Πιστεύω, και συγγνώμη κόουτς για αυτό(αναφερόμενος στον Αμανατίδη), την Κυριακή να βρούμε τον δρόμο προς τα δίχτυα».

Σκοπεύετε να ρίξετε βάρος στην προπόνηση, όσον αφορά το τελείωμα των φάσεων; «Σίγουρα όλα μπορούν να βελτιωθούν και είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι θέμα ψυχολογίας και εμπιστοσύνης. Ο Ρινάλντι δεν έπαιξε καιρό και ξέρουμε πως έχει καλά τελειώματα. Είναι θέμα ψυχολογίας και όχι να βελτιωθούν μέσα από την προπόνηση σε δύο και τρεις μέρες».

Βλέπουμε τους παίκτες με μεγάλη πίεση… «Είμαστε ο Παναθηναϊκός. Όλοι έχουμε πίεση. Δεν είναι απλή φανέλα. Είναι του Παναθηναϊκού. Μετά από δύο ισοπαλίες, ακόμη και αν άξιζες να κερδίζεις, λογικό είναι να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Πρέπει να ζούμε με την πίεση. Η πίεση χρειάζεται προσωπικότητες».

Υπάρχει εξήγηση για τους τραυματισμούς; «Το συζητήσαμε με τον γιατρό και τον προπονητή φυσικής κατάστασης. Ένα πρόβλημα είναι ο νέος χλοοτάπητας στο βοηθητικό. Είναι κάτι μη αναμενόμενο. Είχαμε όμοιους τραυματισμούς και για αυτό επικεντρωθήκαμε σε αυτό. Το άλλο έχει να κάνει με το εξής: Ο Σάμπα ή ο Λεντέσμα που είχαν μεγάλη αποχή. Ο Κουλιμπαλί ήρθε από τον Πλατανιά και άλλαξε περιβάλλον και προπόνηση. Το συζητάμε και ψάχνουμε την λύση για να μην επαναληφθούν τα προβλήματα».

Τι μπορεί να αλλάξει στα επόμενα τρία παιχνίδια που κρίνουν πολλά; «Ξεκινώντας από την Κυριακή, πρέπει να γυρίσουμε στις νίκες. Έχουμε προβλήματα, καθώς ο Βιγιαφάνιες είναι τιμωρημένος και ο Ρέις δεν έχει δηλωθεί. Θα παρουσιάσουμε, όμως, έναν καλό Παναθηναϊκό. Μετά έχουμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και πρέπει να παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Ξέρουμε πως είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν».