«Αυτό ήταν το λάθος μας»

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Απόλλωνα Πατρών, έστω και με την ψυχή στο στόμα, αλλά ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν ξέχασε να δει τι δεν πήγε καλά και η ομάδα του κόντεψε να χάσει το παιχνίδι…

Αναλυτικά τα όσα είπε :

Για το παιχνίδι : «Σήμερα είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Ευτυχήσαμε να βάλουμε το τελευταίο σουτ και να κερδίσουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπως εξελίχθηκε. Στο πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε 51 πόντους. Σίγουρα ο Απόλλων είχε μεγάλη ευστοχία αλλά θα πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος να αντιδράσεις. Εμείς σε αυτό τον τομέα, δεν τα πήγαμε καθόλου καλά, γιατί παρά την προετοιμασία που είχαμε για να δώσουμε διαφορετικά πράγματα, αφήσαμε τους αντιπάλους να σουτάρουν από το τρίποντο και να βρουν ψυχολογία, να παίξουν ελεύθερα. Στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιώσαμε την άμυνα μας, αλλά δεν είχαμε την ίδια απόδοση στην επίθεση. Κάναμε αρκετά λάθη, χάσαμε εύκολα καλάθια, πολλές φορές δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Πήγαμε μόνο με τα σωματικά προσόντα και αυτό ήταν λάθος. Δημιουργήθηκε αρνητική ψυχολογία όταν προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε στο σκορ».

Για το ότι η ομάδα του χάνει διαφορές :  «Είναι ένα θέμα που πρέπει να το αναλύσουμε. Θα δούμε πως αμυνθήκαμε. Αυτό είπαμε και εμείς. Όταν παίρνεις μια διαφορά έξι πόντων, πρέπει να την κρατήσεις. Χάσαμε δύο εύκολα καλάθια και οι αντίπαλοι έβαλαν δύο μεγάλα καλάθια, κάτι που επηρέασε το παιχνίδι μας».

Για το παιχνίδι της Ευρώπης με την Βαρέζε : «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα για εμάς. Και στην Ελλάδα και ακόμα περισσότερο στην Ευρώπη. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αναλύσουμε τον τρόπο που παίζει ο αντίπαλος και να είμαστε δυνατοί. Παίζουν πολύ στο χαμηλό ποστ και είναι ζήτημα να φάνουμε πιο σκληροί για να μη δώσουμε την ευκαιρία στους αντιπάλους να μας χτυπήσουν στην άμυνα».

Για την έλλειψη σταθερότητας της ομάδας του : «Πρέπει ορισμένοι παίκτες να πιστέψουν περισσότερο στα προσόντα και τον εαυτό τους, ώστε στο αγωνιστικό κομμάτι να αισθάνονται πιο δυνατοί μέσα στο γήπεδο. Είναι θέμα, συνεργασιών επιθετικά, θέμα ψυχολογίας και πολλές φορές και ικανότητας αμυντικά. Σε όλα αυτά πρέπει να σιγά-σιγά να βελτιωνόμαστε. Και ανάλογα τον αντίπαλο που έχεις πάντα. Όταν έχεις 1-1,5 μέρα να αναλύσεις το επόμενο παιχνίδι, είναι δύσκολα τα πράγματα».