«Είμαι 3-4 μήνες εδώ ακόμη προσαρμόζομαι»

Ο Χοσέ Κάνιας αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ και στις καθιερωμένες δηλώσεις μετά το τέλος της αναμέτρησης στάθηκε στη σημασία της νίκης, αλλά και στην δική του εμφάνιση.

Αρχικά σχολιάζοντας το παιχνίδι είπε: “Ξέραμε από την αρχή ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ήταν ένα ντέρμπι. Εμείς που παίζαμε στον αγωνιστικό χώρο νιώθαμε πολύ έντονα τον ρυθμό. Μακάρι να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι 3-0, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ξέραμε και περιμέναμε ότι η ΑΕΚ θα μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα όπως και έγινε. Ήταν μια νίκη που την άξιζε η ομάδα και αυτό είναι το σημαντικό”.

Για την ανάδειξή του ως MVP: “Δεν είναι κάτι που σκέφτεται κάποιος αν είναι σημαντικός για την ομάδα ή όχι. Φυσικά και χαίρομαι που κέρδισα αυτό το βραβείο, αλλά η ομάδα κέρδισε και αυτό είναι το σημαντικότερο. Οι συμπαίκτες μου δίνουν τον καλύτερο τους στις προπονήσεις και στους αγώνες γιατί προσπαθούν να είναι στους βασικούς 11. Αυτός είναι ο βασικός στόχος κάθε ποδοσφαιριστή και στη συνέχεια να να κερδίσει τα παιχνίδια. Εγώ νιώθω πολύ καλά εδώ, είμαι πολύ καλά εδώ και μπορώ να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει τους βαθμούς, να παίρνει τις νίκες και να προχωράει σωστά στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα χαίρομαι για αυτό το βραβείο. Ήταν σήμερα η σειρά μου. Άλλη φορά θα είναι κάποιος άλλος. Για αυτό είμαστε ομάδα για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον”.

Για τον ΠΑΟΚ και την εικόνα που παρουσιάζει: “Γίνεται μια τρομερή δουλειά από τον προπονητή και από το σταφ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ηρεμία. Να δουλεύουμε σιγά σιγά για να δέσουμε σαν ομάδα. Γιατί μπορεί αυτό να το ξεχνάει ο κόσμος, αλλά έχουν έρθει 8 καινούργιοι παίκτες ανάμεσα τους και εγώ. Είμαι 3-4 μήνες εδώ ακόμη προσαρμόζομαι καθημερινά μαθαίνω κάτι καινούργιο και για τους συμπαίκτες μου, και για την ομάδα και για τον προπονητή. Νομίζω ότι δείχνουμε ένα καλό πρόσωπο. Πρέπει να μας πιστωθεί ο χρόνος για να δείξουμε ακόμη καλύτερο πρόσωπο γιατί στις προπονήσεις αυτό φαίνεται. Χρειάζεται λίγη περισσότερη ηρεμία και τα αποτελέσματα θα έρθουν”.

Για τον αγώνα με την Καραμπάγκ: “Πολύ σημαντικό το παιχνίδι για τη συνέχεια και την πρόκριση μας στο Europa League. Η Καραμπάγκ έδειξε ότι είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Πρέπει να μπούμε πεισμωμένοι στον αγωνιστικό χώρο να μη τους δώσουμε χώρο, να τους κάνουμε να καταλάβουν εξ αρχής ότι πρόκειται για ένα χαμένο παιχνίδι. Εμείς θα παίξουμε δυνατά, θα κυνηγήσουμε το γρήγορο γκολ προκειμένου να κοιτάμε με αισιοδοξία την συνέχεια στο Europa League και οπωσδήποτε θέλουμε τους 3 βαθμούς”.