«Γκολ από πέναλτι που πήγαινε άουτ…»

Τις αιτίες που ο Άρης δεν μπόρεσε να νικήσει εξήγησε ο Νίκος Αναστόπουλος, που τόνισε ότι θα είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα, ενώ σημείωσε ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί το πέναλτι, καθώς η μπάλα θα έβγαινε άουτ. Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Άρη.

«Αν μία ομάδα έπρεπε να κερδίσει ήταν ο Άρης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνει την εικόνα του παιχνιδιού αν εξαιρέσουμε τα πρώτα δέκα που η ομάδα της Καρδίτσας μπήκε δυνατά. Στη συνέχεια επιβάλλαμε το ρυθμό μας, είχαμε φάσεις, αλλά ήμασταν απρόσεκτοι στην τελική προσπάθεια. Στο β΄ημίχρονο, από τη μία και μοναδική φάση που η μπάλα πήγαινε άουτ, έγινε το πέναλτι και βρεθήκαμε να χάνουμε. Δεν τα παρατήσαμε, ισοφαρίσαμε, πιέσαμε ως το τέλος. Το 1-1 δεν αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα. Το πρωτάθλημα μόλις άρχισε, έχει δρόμο, ήδη βλέπουμε και άλλα αποτελέσματα, όπως τα Τρίκαλα που έχασαν. Θα είναι δύσκολο πρωτάθλημα με δυνατές έδρες και χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και αποτελεσματικότητα για τον Άρη. Το ξεχνάμε και συνεχίζουμε, αυτό το μήνα έχουμε άλλα έξι ματς. Πρέπει να είναι σε ετοιμότητα μια εικοσάδα παικτών για να ανταπεξέλθουμε στον μαραθώνιο. Προχωράμε, γιατί έχει δρόμο», είπε ο τεχνικός του Άρη και πρόσθεσε.

«Η Καρδίτσα είναι δυνατή ειδικά στην έδρα της. Παίζει ψυχωμένα σε προσωπικές μονομαχίες. Μπήκαμε χαλαρά με αποτέλεσμα η Καρδίτσα να έχει τον έλεγχο. Όμως μετά το 15λεπτο ηρεμήσαμε το παιχνίδι, είχαμε φάσεις, μπορούσαμε να σκοράρουμε αλλά δεν ήμασταν προσεκτικοί. Το πέναλτι ήρθε από κακό υπολογισμό του Σωκράτη γιατί θα πήγαινε άουτ. Δεν τα παρατήσαμε. Είχαμε πολύ καλή εικόνα, καλύτερη από τον Αιγινιακό. Θα ανεβάσουμε κι άλλο το επίπεδο, αλλά πρέπει να κερδίζουμε. Το “έπαιξα καλά” δεν μου λέει τίποτε. Στη σκέψη θέλουμε να είμαστε πιο ήρεμοι. Στις πρεμιέρες υπάρχουν και δυσκολίες. Να ευχηθώ στην Καρδίτσα να πετύχει το στόχο της, είναι μια ομάδα με πολύ καλή έδρα και κόσμο».