Σαββίδης: Τα 150 εκατ. ευρώ και η… νέα πρόταση!

Ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε σήμερα στη Σουρωτή προκειμένου να μιλήσει στους μικρομετόχους της τοπικής εταιρείας, αλλά και σε παράγοντες και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η κουβέντα, εκτός από τις σκέψεις του για την εταιρεία “Σουρωτή” είχε και… ΠΑΟΚ, αφού ρωτήθηκε για το αθλητικό κέντρο που προσπάθησε να δημιουργήσει στην περιοχή.

Είπε μεταξύ άλλων:

«Με αναγκάζεται να ασχοληθώ με την πολιτική. Το πρώτο πρόβλημα είναι η ελληνική γραφειοκρατία. Δεύτερον υπάρχει πολλή δημοκρατία στην Ελλάδα. Σε συνθήκες κρίσης πρέπει να υπάρχει λίγο λιγότερη δημοκρατία και καθόλου γραφειοκρατία.

Το είπα και στη Βουλή τις προάλλες. Εγώ τα βάζω όλα σε ένα μέρος και μου λένε μετά από 3 μήνες ενώ όλα έχουν υπογραφεί πάρτα πίσω.

Δε λέω αν ο κ. Παπαδόπουλος φταίει ή έχει δίκιο. Είναι μέρος ενός γραφειοκρατικού συστήματος. Δεν μπορούν οι πολιτικοί να ανήκουν στον εαυτό τους ο λαός θέλει να φάει σήμερα».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε:

«Η περιοχή είναι ενδιαφέρουσα και όταν μίλησα για το αθλητικό κέντρο έδειξε ενδιαφέρον ο κ. Παπαδόπουλος και θα μπορέσει να με βοηθήσει να ξεπεράσω κάποιες καταστάσεις. Είναι μια καταπληκτική περιοχή.

Έχει θερμά νερά κάτω από το έδαφος που θα βοηθούσε σε στρατηγική ανάπτυξη του αθλητικού κέντρου. Ήρεμη, επίπεδη επιφάνεια η θάλασσα είναι κοντά, το αεροδρόμιο είναι κοντά.

Αν δημιουργήσουμε ένα αθλητικό κέντρο με ξενοδοχείο 5 αστέρων τότε θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε συλλόγους από άλλες χώρες να έρχονται εδώ για προετοιμασία.

Να μπορούν επίσης να έρχονται οικογένειες εδώ. Και με τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού να φτιάξουμε ένα θεραπευτικό κέντρο.

Αυτό μου τράβηξε την προσοχή ως προς την περιοχή. Μπορώ να πω ότι προκλήθηκε παύση για απίθανα πράγματα».

Και κατέληξε: 

«Μου φάνηκε ότι σαν να κάθεται ένας Μουσουλμάνος και εμείς προσπαθούμε να του εξηγήσουμε τα θετικά του χοιρινού κρέατος και πρέπει να καταλάβουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό.

Κατάλαβα ότι η Ελλάδα δε χρειάζεται ακόμη αυτό που προτείνω εγώ, γιατί ενώ ήμουν έτοιμος να βάλω την υπογραφή μου, ακόμη και να πληρώσω αποζημίωση και να κάνω πίσω.

Ήμουν έτοιμος να επενδύσω 150 εκατ. ευρώ στην ανάπτυξη και να δημιουργήσω θέσεις εργασίας σε 3 με 5 χρόνια. Τα δύο χρόνια έχουν περάσει και δεν πήγαμε μπροστά, αλλά πίσω γιατί δεν έχω πια την επιθυμία να κάνω κάτι που δε θέλουν».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος:

«Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν πολύ σαφής. Μείωσε το ενδιαφέρον του για το αθλητικό κέντρο στη Θέρμη εξαιτίας της γραφειοκρατίας του ελληνικού κράτους.

29 άτομα ψήφισαν αμέσως υπέρ και δέχτηκαν και συμφωνήσαμε. Όμως τα κολλήματα της αποκεντρωμένης περιφέρειας ήταν τέτοια που 1,5 χρόνο μετά φέραμε τροπολογία για να πάμε σε μίσθωση χώρου για να γίνει η επένδυση.

Αυτό τον απογοήτευσε και του είχα πει ότι το κράτος δυστυχώς λειτουργεί έτσι. Τον ξαναπροσκαλώ να κάνει το αθλητικό κέντρο. Ο δήμος θα κρατήσει τις μετοχές στη Σουρωτή. Θα διαθέσει χρήματα στην ΑΜΚ για να έχει συμμετοχή η κοινωνία.

Πιστεύουμε στη Σουρωτή. Δε θα βάλουμε κανένα εμπόδιο στον επιχειρηματία που ήταν καθαρός, που δήλωσε ότι θα εκσυγχρονίσει την εταιρεία, θα κάνει ΑΜΚ, θα αυξήσει τις πωλήσεις, θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας.

Θα βοηθήσουμε αυτό τον επιχειρηματία και το όραμα του για το μεγάλωμα της Σουρωτής και την αύξηση των θέσεων εργασίας στην περιοχή».