Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης

Τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μετά από τον χθεσινό ανασχηματισμό, ορκίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Από τους νέους υπουργούς και εκείνους που άλλαξαν χαρτοφυλάκιο, οι 10 ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο και οι υπόλοιποι 22 με πολιτικό. Ο πρώτος που υπέγραψε, μετά από την ορκωμοσία, ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης, η μετακίνηση του οποίου από το υπουργείο Ενέργειας στο υπουργείο Εσωτερικών ήταν από τα ζητήματα που συζητήθηκαν αρκετά σε αυτόν τον ανασχηματισμό, με τα ξένα ΜΜΕ να σχολιάζουν ότι ήταν μία κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να «καλμάρει» τους δανειστές.

Από την άλλη ο Γιώργος Κατρούγκαλος- μία ακόμη μετακίνηση την οποία σχολίασαν τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό- δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σαν να παρέμεινε ο ίδιος στο υπουργείο Εργασίας, κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι τον διαδέχθηκε η στενή συνεργάτιδά του, Εφη Αχτσιόγλου- η οποία συγκέντρωσε τα βλέμματα στην ορκωμοσία. «Είμαι στρατιώτης του κοινού σκοπού», πρόσθεσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr