«Δεν θα το διαλύσουμε»

Ενώ στον κόσμο του Άρη, υπάρχει μεγάλη γκρίνια για τον Νίκο Αναστόπουλο, ο τεχνικός των «κιτρίνων» ζήτησε πίστωση χρόνου για να βρει ο Άρης το δρόμο του.

«Ο Άρης λόγω ιστορίας και οπαδών, έχει στόχο την άνοδο. Είναι γνωστό. Για να μπορέσουμε να το πετύχουμε, χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Θα πρέπει δημοσιογράφοι και κόσμος, όλοι να έχουμε υπομονή. Υπάρχουν ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο και με τον Άρη πάντα παίζουν με έξτρα κίνητρο.

Δεν θέλω να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα. Δεχθήκαμε ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Παλέψαμε μέχρι το 96′. Ο μαραθώνιος αυτός θέλει υπομονή. Δεν μπορούμε να καθαρίσουμε την κατηγορία από του… Αγίου Νικολάου. Δεν θα το διαλύσουμε.

Αν κερδίζαμε σήμερα, θα παίρναμε την κατηγορία; Επαναλαμβάνω, δεν θέλω να δικαιολογήσω την ομάδα. Ξέρουμε τι θέλουμε και θα το βελτιώσουμε. Δεν μπορούμε όμως σε δύο επίσημα παιχνίδια να κάνουμε… αγγέλους.

Ξέρω τι εστί Άρης, όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι η άνοδος δεν μπορεί να έρθει από τη μία μέρα στην άλλη. Θα πάμε να παίξουμε το Σάββατο ένα δύσκολο παιχνίδι. Πιστεύετε θα είναι εύκολο; Είμαστε Άρης και πρέπει να κερδίζουμε, όπου και αν παίζουμε», είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου και απάντησε στις ερωτήσεις:

Για την κακή εικόνα στο πρώτο μέρος: «Είναι ένα θέμα που θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Αν μία ομάδα είχε τις ευκαιρίες, ήμασταν εμείς».

Για το κατά πόσο ο Άρης χρειάζεται να κάνει… αγγέλους για να κερδίσει τον Αιγινιακό: «Για να κερδίζεις τον Αιγινιακό και οποιαδήποτε ομάδα, πρέπει να ματώσεις. Μόνο με τη φανέλα, δεν κερδίζεις. Η εποχή της φανέλας ανήκει στο παρελθόν».

Για το πρόβλημα σκοραρίσματος: «Μέσα από τη δουλειά, θα λυθεί. Δεν βλέπω άλλο πρόβλημα. Αυτό είναι. Από την αρχή έχω πει ότι με τη φανέλα δεν κερδίζουμε παιχνίδια».

Για τον Τζεμπούρ και την ένταση στη φυσούνα: «Με λεπτομέρειες δεν γνωρίζω κάτι…»

Για την εκμετάλλευση Τάτου και Ιλιτς και γιατί αισιοδοξεί για την βελτίωση της ομάδας: «Δεν μπορεί να κριθεί μία ομάδα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Τάτος και Ιλιτς είναι δύο παίκτες που αλλάζουν παίκτες. Ολο αυτό το πακέτο θέλει και λίγο χρόνο. Με έχετε ακούσει ποτέ να ζητάω πίστωση χρόνου; Είμαστε Άρης και πρέπει να κερδίζουμε».

Για το γεγονός ότι ο Άρης δεν πείθει μετά από τρεις μήνες προετοιμασίας: «Τον ρόλο του τον ξέρει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Δεν θέλω όμως να μπω σε λεπτομέρειες. Είχαμε χρόνο, αλλά τρεις μήνες μόνο προπονήσεις και φιλικά, δεν γίνεται. Θέλουμε ηρεμία, ψυχραιμία, επαγρύπνηση, δουλειά και θα επιτευχθεί ο στόχος μας. Θέλουμε απλά λίγο χρόνο. Ξέρουμε τι φταίει».