“Δεν είμαστε παράρτημα κανενός!”

Βόμβες από τον Χρήστο Πανόπουλο ο οποίος στην Αθλητική Κυριακή, ανέλαβε την ευθύνη για την… κατάντια της φετινής SKODA Ξάνθης, ενώ έστρεψε τα βέλη του σε όσους κατηγορούν τους θρακιώτες ότι είναι “παράρτημα” κάποιας ομάδας. Παράλληλα, τόνισε για ακόμη μια φορά ότι έχει κουραστεί από το ποδόσφαιρο και θέλει να αποχωρήσει αφού σιχάθηκε με την βρωμιά του ελληνικού πρωταθλήματος, αν και είπε ότι έχει “ηθική υποχρέωση” να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας αν αυτή τελικά υποβιβαστεί στην Football League μέσω των πλέι άουτ…

“Είναι ντροπή για την Skoda Ξάνθη η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, να διεκδικήσουμε την σωτηρία της ομάδας στα μπαράζ. Για ό,τι έχει γίνει, αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Την ευθύνη την αναλαμβάνω πλήρως εγώ και αυτή είναι η αλήθεια.

Δεν προσπαθώ να καλύψω ανθρώπους. Με τις όποιες επιλογές στην ζωή μου, που αφορούν στο ποδόσφαιρο τα τελευταία 25 χρόνια, τα όποια λάθη τα έχω κάνει εγώ”.

“Σήμερα παίζαμε με τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ένα παιχνίδι και έδωσε το 100% να πάρει αποτέλεσμα και είναι προς τιμήν του. Και διαχρονικά έχει κάνει το ίδιο. Σήμερα υπήρχαν συνθήματα που έγραψαν και είπαν άγνωστοι που μίλαγαν για παράρτημα του Ολυμπιακού και ρίξτε την Ξάνθη στη Β’ Εθνική και τέτοια.

Οφείλω να πω ότι διαχρονικά η Skoda Ξάνθη δεν υπήρξε παράρτημα ούτε του Ολυμπιακού ούτε του Παναθηναϊκού, ούτε της ΑΕΚ για να μιλήσω για τις τρεις μεγάλες ομάδες, είτε αν θέλετε και του ΠΑΟΚ. Πάμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό, μας λένε ότι είμαστε παράρτημα του Παναθηναϊκού. Πάιζουμε με τον Παναθηναϊκό, μας λένε παράρτημα του Ολυμπιακού.

Ίσως έχω μετανιώσει που δεν έχω γίνει παράρτημα κάποιου. Γιατί αν ήμουν παράρτημα κάποιου, τουλάχιστον κάποιοι θα ήταν μαζί μας και κάποιοι απέναντί μας. Ενώ τώρα όλοι είναι απέναντί μας”.

Για το ότι πολλοί του χρεώνουν τις συνομιλίες στις περίφημες κασέτες: “Από εκεί με έχουν βγάλει περίεργο και με είπαν περίεργο ακριβώς επειδή δεν γούσταρα και δεν έκανα τίποτα από αυτά που θέλαν. Δεν ενέδωσα ποτέ και σε κανέναν”.

Στην συνέχεια ο ιδιοκτήτης της Skoda είπε: “Ο Κόκκαλης έχει γράψει ιστορία στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο όπως και ο Βαρδινογιάννης, έχοντας φτάσει ψηλά δυο μεγάλες ομάδες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Μπορεί να ρωτήσετε και τους νεότερους και τον παλιότερο, από αυτούς. Συνεργάστηκα με όλους σε θέματα που αφορούν το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και την Super League και με θέσεις που τύγχανε είτε η πλευρά Κόκκαλη και Ολυμπιακού είτε η πλευρά Βαρδινογιάννη και Παναθηναϊκού, έτυχε να συμφωνούν. Η Super League άντεξε με πρόεδρο Βαρδινογιάννη, με πρόεδρο Πέτρο Κόκκαλη, λειτουργούσε καλά σε όλα τα επίπεδα. Μετά ήταν που χάλασε η μανέστρα”.

Διευκρινίζοντας αμέσως μετά, είπε: “Πολλές φορές την διαδρομή μιας ομάδας, επιχειρηματική ή κάτι άλλο, την ορίζουν τα άτομα. Μπορεί στην συνέχεια κάποια άτομα να έβλεπαν διαφορετικά τα πράγματα”.

Σε ερώτημα για την διαρροή του Παναθηναϊκού για την διαιτησία του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής, ο κ. Πανόπουλος απάντησε: “Δεν γνωρίζω τις φάσεις. Οκ, θα μπορούσε να υπάρξει όμως και μια ανακοίνωση από πλευράς Ξάνθης για να είμαστε fair ότι υπήρχε πέναλτι στον Κάλβο που δεν δόθηκε και επίσης μια ή δύο κόκκινες κάρτες”.

Για την Ξάνθη που είναι… μαγαζί γωνία: “Το μαγαζί που έχω κάνει δεν είναι γωνία, γιατί αν ήταν μαγαζί γωνία χθες θα υπήρχαν πολλοί αγοραστές και στην ονομαστική αξία των μετοχών. Και το λέω αυτό για μια ΠΑΕ που θεωρώ ότι παγκόσμια πρέπει να είμαστε μέσα στις πέντε ομάδες, που μπορούν οι όποιοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, βάζοντας ορκωτούς λογιστές, να ελέγξουν τα οικονομικά της σε τέσσερις με πέντε ώρες, ούτε καν μέρες. Η ΠΑΕ δεν έχει πάρει μια δραχμή δάνειο, είναι πληρωμένα ΙΚΑ και όλα αυτά up to date…”.

 

“ΒΛΕΠΩ Ο,ΤΙ ΚΑΙ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ”

Στην φυσιολογική ερώτηση γιατί τα αναφέρει αυτά και αν θέλει να πουλήσει την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, η απάντηση ήταν αυτή: “Ναι, θα ήθελα να φύγω χθες από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα μιλήσω για την βρωμιά. Βλέπω αυτό που δέκα εκατομμύρια Έλληνες βλέπουνε και το κρίνω θετικά ή αρνητικά. Εγώ είμαι ένας από αυτούς που βλέπουν. Η φίλαθλη κοινή γνώμη ξέρει και κρίνει. Δεν θα επιβάλω την γνώμη μου στο αυτονόητο. Ακόμα και αν πάρω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν καλή πρόθεση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα πρέπει να κοροϊδεύουν την φίλαθλη κοινή γνώμη. Δεν θα πρέπει να μας δουλεύουν.

Ας πούμε, θα φέρουμε την φίρμα τον Κολίνα να κάνει τις επιλογές των διαιτητών ή την άλλη την πρόταση που υπήρξε, να έρθουν μόνιμα ξένοι διαιτητές να τους ορίζουν. Αυτοί οι 30-40 από τους οποίους θα έρθουν για να επιλέξουν οι ξένοι, θα είναι επιλεγμένοι από την ελληνική πολιτεία ή όχι; Οπότε; Τι σημαίνει αυτό, για τον κάθε αγνό φίλαθλο με το μέσο άι κιου; Όποιους και να βάλει ο Κολίνα, αυτοί αν είναι να αγαπάνε τον Πανόπουλο, θα αγαπάνε τον Πανόπουλο”.

Για το μπαράζ: “Η ομάδα έχει έναν Γολγοθά. Ξεκινάμε από το μηδέν. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε”.

 

“ΕΧΩ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΕΙΝΩ, ΑΝ ΠΕΣΟΥΜΕ”

Αν θα είναι στην Ξάνθη του χρόνου: “Του χρόνου θα είμαι, σε όποια κατηγορία και αν παίξει η Skoda, γιατί έχω την ηθική υποχρέωση, αν επιλέξω να φύγω, την ομάδα να την αφήσω στην Α’ Εθνική”.

Αν σωθεί η ομάδα να εικάσουμε ότι θα φύγετε; “Έχω κουραστεί. Πιθανόν να έφευγα, ακόμα και αν ήταν σούπερ ουάου τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά θέλω να ξανατονίσω: υπεύθυνος για όλα και για αυτήν την κατάντια της ομάδας μου είμαι αποκλειστικά εγώ. Και κανένας άλλος”.