Στάσεις εργασίας και αποχή!

Ο έλεγχος βιωσιμότητας της Football League ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (08/11) και όλα δείχνουν ότι η διοργανώτρια προσανατολίζεται σε μεγάλη μείωση των εξόδων της. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, το υπαλληλικό προσωπικό παραμένει απλήρωτο για δύο και πλέον μήνες. Όπως σας είχε ενημερώσει το FL News, το ΔΣ είχε αποφασίσει να διευκολύνει ταμειακώς τη λίγκα και κάθε ΠΑΕ να δώσει όσα χρήματα μπορούσε, όμως ελάχιστες ήταν αυτές που είχαν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν.

Την Τρίτη (08/11), λοιπόν, οι υπάλληλοι της Football League ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν κινητοποιήσεις με δίωρες στάσεις εργασίας και αποχή των καθηκόντων τους την Τετάρτη (09/11) «ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος, ως προς το μέλλον της Ένωσης από όλους τους αρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου»!

Εννοείται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα φέρει εμπόδια στην ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για τη διεξαγωγή των αγώνων. Άλλωστε, εάν η κατάσταση δεν διαφοροποιηθεί, τότε δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και απεργία που θα καταστήσει αδύνατη τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Όλα δείχνουν ότι την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί έκτακτο ΔΣ, ώστε η Ένωση να αποφασίσει πώς θα κινηθεί.

Η σχετικη ανακοίνωση των υπαλλήλων της Football League:

«Οι υπάλληλοι της Football League, δεδομένης της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης της Ένωσης, και λόγω του ότι δεν τους έχει καταβληθεί μισθοδοσία για μεγάλο χρονικό διάστημα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος, ως προς το μέλλον της Ένωσης, από όλους τους αρμόδιους φορείς του Ποδοσφαίρου, θα προβούν σε δίωρες στάσεις εργασίας 12.00 – 14.00 την Τρίτη 8/11, Πέμπτη 10/11 και Παρασκευή 11/11, τη δε Τετάρτη, 9/11/2016 θα προσέλθουν μεν στην υπηρεσία αλλά θα απέχουν των καθηκόντων τους».