Πρίφτης και Ξανθόπουλος για Μπάνβιτ και άλλα…

Ο Δημήτρης Πρίφτης και ο Βασίλης Ξανθόπουλος μίλησαν στη media day ενόψει του αυριανού αγώνα του Άρη με την Μπάνβιτ για την 4η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Ο τεχνικός του Άρη, στο αρχικό σχόλιό του ανέφερε: «Η Μπάνβιτ είναι μια ομάδα με καλό ρυθμό, με ξεκάθαρους ρόλους και μικρό rotation. Έχει καλούς σουτέρ και με βασικό δημιουργό τον Θίοντορ που είναι το κλειδί για μας στο παιχνίδι. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε, στο πώς θα τον σταματήσουμε. Το παιχνίδι των υπολοίπων εξαρτάται από τον συγκεκριμένο παίκτη. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε αμυντικά γιατί στην επίθεση δυστυχώς δεν έχουμε σταθερές. Πρέπει να βρούμε αμυντική βάση κι έτσι να ξεκινάμε τα παιχνίδια».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Η Μπάνβιτ έχει αλλάξει εντελώς το ρόστερ της με εξαίρεση τον Βίντμαρ. Έχει αλλάξει προπονητή και φυσικά το στιλ παιχνιδιού της».

Ο προπονητής του Άρη ρωτήθηκε επίσης για το βαρύ πρόγραμμα που έχει η ομάδα του μέσα στο Νοέμβριο: «Το βασικό είναι η συγκέντρωση, τα ψυχικά αποθέματα και η προσήλωση στη δουλειά για να βρούμε τη συνοχή η οποία είναι απαραίτητη για να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε την ομάδα».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Ξανθόπουλος αρχικά ανέφερε: «Προερχόμαστε από ένα δύσκολο παιχνίδι με μεγάλη ένταση και δυστυχώς από αρνητικό αποτέλεσμα. Θα ήταν καλύτερη η ψυχολογία μας σε περίπτωση νίκης, αλλά πρέπει να διαχειριστούμε αυτό που έχουμε. Η Μπάνβιτ είναι καλή ομάδα, την αντιμετωπίσαμε και πέρυσι, αλλά φέτος άλλαξε πολλούς παίκτες στο ρόστερ της. Θέλουμε να την κερδίσουμε».

Και κατέληξε: «Φαινόμαστε καλύτεροι σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες. Έγινε η προσθήκη του Γιάνκοβιτς, μας έχει βοηθήσει σημαντικά και ο Ντραγκίτσεβιτς αλλά θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη. Είναι δυνατά τεστ, αυτός ο μήνας είναι φωτιά για μας γιατί προερχόμαστε από έναν μήνα στον οποίον δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».