Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα Ζαγοράκη

Μια μέρα πριν από τον ημιτελικό του κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, φαίνεται πως θα «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Θόδωρου Ζαγοράκη για την Ευρωβουλή και η συμμετοχή του για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας είναι σίγουρα ανάμεσα στους 42 υποψηφίους ευρωβουλευτές της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι 42 θέσεις έχουν «κλείσει» και στη λίστα περιλαμβάνονται και νέα πρόσωπα που για πρώτη φορά ασχολούνται με τα κοινά, αλλά και έμπειρα πολιτικά στελέχη.

Η ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει αύριο στις 2μμ στο ξενοδοχείο Caravel, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, η οποία θα συνέλθει υπό την προεδρία του κ. Αντ. Σαμαρά, προκειμένου να επικυρώσει τις επιλογές που έχουν γίνει.

Ως πρόσωπα-έκπληξη θεωρούνται οι κ. Ζαγοράκης και Ξαρχάκος. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004 φέρεται να έχει αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον κ. Ζαγοράκη «φλέρταρε» ο κ. Σαμαράς και προ των εθνικών εκλογών του 2012, αλλά τότε ο αρχηγός είχε απορρίψει τη σχετική πρόταση.

Σε ό,τι αφορά τον μεγάλο Ελληνα μουσικοσυνθέτη, οι πληροφορίες τον εμφανίζουν να είναι θετικός απέναντι στη νέα πρόταση του πρωθυπουργού (ο κ. Σαμαράς του είχε προτείνει και υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, αλλά ο κ. Ξαρχάκος είχε αρνηθεί), αλλά εκκρεμεί μια τελευταία επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου, η οποία θα γίνει εντός της ημέρας.

Επίσης, από τους νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ υποψήφια θα είναι μόνο η κυρία Ρ. Κράτσα, ενώ από το εθνικό Κοινοβούλιο οι κ. Μ. Κεφαλογιάννης και Κ. Μουσουρούλης επέλεξαν να αναλάβουν το ρίσκο της υποψηφιότητας (τη θέση τους στο Κοινοβούλιο θα πάρουν οι κ. Δεικτάκης και Καρμαντζής, αντίστοιχα).

Ακόμη στη «γαλάζια» ευρωλίστα θα είναι η ευρωβουλευτής κυρία Ν. Τζαβέλα, ο δυναμικός πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρ. Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασ. Κορκίδης, η πρώην βουλευτής κυρία Ελ. Βόζεμπεργκ, η δημοσιογράφος κυρία Μ. Σπυράκη, ο πρώην βουλευτής κ. Κυρ. Βελόπουλος, ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά για πολιτιστικά θέματα κ. Δημ. Δαββέτας, ο δημοσιογράφος κ. Μ. Μαυρομάτης, ο γιος του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Θ. Κόκκινος, η κυρία Χρ. Χαλκιοπούλου, ο γραμματέας Αγροτικού της ΝΔ κ. Γ. Ανέστης και το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γ. Κρεμλής.