«Ήταν το χειρότερο παιχνίδι μας!»

Aκόμη και για τον Σούλη Μαρκόπουλο, ήταν δύσκολο να πιστέψει αυτό που έβλεπαν τα μάτια του στο παιχνίδι με την Βιλερμπάν και την ομάδα του να χάνει με τον τρόπο, που έχασε, έχοντας αυτή την απαράδεκτη εικόνα στην τελευταία περίοδο, όπου πέτυχε ένα τρίποντο κι εννιά βολές.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ :

Για το παιχνίδι : «Ήταν ίσως το χειρότερο παιχνίδι μας στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι δε μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι από την αρχή του, με αποτέλεσμα να δώσουμε χώρο στον αντίπαλο και να εκνευριστούμε και εμείς οι ίδιοι και να μη μπορούμε να βρούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα σωστούς τρόπους ανάπτυξης της επίθεσης. Φαίνεται και από τα τρίποντα και από τις βολές, είχαμε πάρα πολύ χαμηλά ποσοστά. Όταν βάζεις αυτούς τους πόντους στην έδρα σου δε μπορείς να περιμένεις καλύτερα αποτελέσματα. Οι παίκτες φαινόταν να είναι κουρασμένοι, με βαριά πόδια, αλλά αυτό δεν έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο, όσο το πως σκέπτονταν να παίξουν στην επίθεση. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ περισσότερο στην οργάνωση του παιχνιδιού, και να πάμε σε επιθέσεις που θα έχουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές».

Για τη μεγάλη αστοχία και για τις δύο ομάδες από το τρίποντο:
«Κακές μέρες υπάρχουν για όλους. Ακόμα και για παίκτες που είναι σε υψηλότερο επίπεδο από τους δικούς μας. Το θέμα είναι ότι δεν ψάξαμε να βρούμε καλύτερους τρόπους να σκοράρουμε. Αν δε βάλεις 2-3 τρίποντα, γίνεται πιο δύσκολο γιατί η αντίπαλη ομάδα κλείνει την άμυνα της».

Για την άποψη του Κλάντον περί βιαστικών επιθέσεων στο δεύτερο ημίχρονο: «Όταν δυσκολεύεσαι και δεν αισθάνεσαι δυνατός στο γήπεδο, οι αντιδράσεις σου είναι σπασμωδικές Και οι αντιδράσεις δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές σήμερα».

Για τη διαφορά που έκανε στην οργάνωση ο Νέλσον: Ο Νέλσον είναι παίκτης άλλου επιπέδου. Έχει παίξει χρόνια στην Ευρωλίγκα, δεν είναι τυχαίος. Στον Ερυθρό Αστέρα ήταν το «πρώτο βιολί», Για να φτάσει ένας παίκτης να πάει στον Παναθηναϊκό σημαίνει ότι δεν είναι τυχαία η αξία του».

Για την κατάσταση του Χρυσικόπουλου: «Πιστεύω ότι δε θα έχει πρόβλημα και το Σάββατο. Δοκίμασε το πρωί και μας είπε ότι θα έπαιζε σήμερα, όπως κι έγινε»

Για τις πολλές χαμένες βολές: «Είναι ένα πρόβλημα για εμάς. Όταν πάνε οι παίκτες στις βολές έχουν πρόβλημα ακόμα και όταν είναι εύστοχοι. Δεν ξέρω την ψυχολογία τους. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι θέματα ψυχολογίας. Επίσης, χάσαμε πολλά ριμπάουντ σήμερα, δώσαμε δεύτερες ευκαιρίες. Είναι μεγάλος αριθμός τα 16 επιθετικά σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι».

Για την κακή εμφάνιση της ομάδας : «Μια κακή εμφάνιση κάποια στιγμή θα έρθει. Υπάρχει κούραση, πολλοί παίκτες που δεν είναι συνηθισμένοι στα συνεχόμενα παιχνίδια. Είναι ορισμένα πράγματα που πρέπει να τα συνηθίσεις γιατί αυτή είναι η κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρώπη».