Αλαφούζος : «Υπάρχει μια μαφία»

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, τοποθετήθηκε απέναντι σε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά στη σημερινή επίθεση κατά του Γιώργου Μπίκα με τον εμπρησμό του σπιτιού του.

«Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι χειρότερο φόβοι ότι διολισθαίνουμε σε μια κατάσταση… κολομβιανή. Έχουμε μια Μαφία, που κερδοσκοπεί σε βάρος μίας ομάδας ή κάποιων ομάδων, απειλούνται διαιτητές και πέστε μου ποιος διαιτητής δε θα φοβηθεί αύριο μεθαύριο.

Ήταν έτοιμη η ΚΕΔ να αποβάλλει πολλούς κακούς διαιτητές από τους οποίους έχουμε υποστεί τα πάνδεινα τα τελευταία χρόνια. Πριν από μερικά χρόνια είχαν ανατινάξει τον φούρνο του κ. Κωνσταντινέα. Η βία είναι συνεχής, επειδή τους έχει στριμώξει η κυβέρνηση.

Πρέπει να ομολογήσω ότι έχει σταθερή γραμμή, άλλαξε τους δικαστές γιατί παλιά γίνονταν απίθανα πράγματα στις επιτροπές. Με τη FIFA και τη UEFA στρίμωξε την ΕΠΟ και ανάγκασε πολλά μέλη να παραιτηθούν. Όλα αυτά είναι θετικά και έχει γίνει μεγάλο έργο. Ο εμπρησμός στο σπίτι του κ. Μπίκα νομίζω πως είναι αντιδράσεις ενός πληγωμένου θηρίου επειδή κινδυνεύει να τελειώσουν οι μέρες, είναι στριμωγμένη η εγκληματική οργάνωση.

Αν είναι να μας απειλεί αυτή η μαφία, καλύτερα να διακοπεί οριστικά αυτό το πρωτάθλημα και να ξεκινήσουμε το καινούριο από την αρχή, σε άλλες βάσεις», είπε ο Αλαφούζος, μιλώντας στο “Αθλητικό Μετρόπολις”.